Muškarac koji je uhapšen u ponedjeljak pošto je «audijem A8» vozio čak 245 kilometara na sat po zaleđenom auto-putu između Šida i Beograda je Marinko Zovko (34) iz Žepča, inače jedan od najbogatijih ljudi u BiH.

Zovka je patrola policije zaustavila kod Sremske Mitrovice, a sudija za prekršaje u ovom gradu ga je po kratkom postupku poslao 30 dana u zatvor uz novčanu kaznu od 120.000 dinara i oduzimanje dozvole na devet mjeseci.

Ovaj muškarac je inače poznat po divljanju na putevima širom regiona, a «proslavio» se 2006. godine kada je «mercedes brabusom» dionicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta?! On je tada za lokalne medije izjavio da je kupio «novi automobil» i da je morao da ga «nagazi».

- Svaki dan vozim iz Zagreba prema Brodu. Prije dva mjeseca kupio sam novi «Brabus» od 500 konjskih snaga i V8 motorom. Odlučio sam da ga «nagazim» i od naplatnih kućica u Zagrebu do naplatnih kućica u Slavonskom Brodu stigao sam za manje od pola sata. Vozio sam 320 kilometara na sat, što sam snimio kamerom na telefonu, međutim, slike sam već izbrisao, priznao je svojevremeno Marinko Zovko.

On je bio toliko ponosan na ovaj podvig da je jednim dnevnim novinama poslao sliku brzinometra na zastrašujućoj brzini. Policija ga do tada nije uhvatila, a on je tvrdio da ako do toga dođe, da će pošteno platiti kaznu.

«Ako uspiju da me ulove platiću kaznu i policajcima predati vozačku. Kažem, ako uspiju...»

POVEZANO
Sita AhmićSESTRA MMA BORCA AJLINA AHMIĆA: "Moj brat nije kriv, potpuno su nevini i biznismen Zovko i Haris M."