Kćerka turskog milionera Husejina Basarana među 11 je poginulih u avionskoj nesreći u kojoj se privatni mlaznjak srušio u centralnom dijelu Irana, na letu od Sharjaha prema Istanbulu!

Mina Basaran (28), koja je bila zvijezda na `Instagramu`, s oko 60.000 pratilaca, ne sluteći šta će se dogoditi, na ovoj je društvenoj mreži postavljala fotografije sa svog luksuznog putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno Dubai. Proslavljala je svoje diplomiranje.

Internet u Turskoj je preplavljen izrazima tuge i saosjećanja nakon što je stigla vijest da je u ovoj nesreći poginula bogata nasljednica, zajedno sa 7 svojih prijateljica. U avio katastrofi su poginule i tri člana posade. Neđu sedam Mininih prijateljica bilo je i poznanica koje je nedavno upoznala, a neke poznaje odavno. Među njima je bila i poznata modna dizajnerica Liana Hananel, koja ima svoju marku kupaćih kostima.

Na jednoj od fotografija vidi se kako Mina ulazi u avion s buketom cvijeća, dok je na drugoj s prijateljicama, ali i pilotkinjama i stjuardesom. Pilotkinje su Minine poznanice.

Mina Basaran nesreća 0

Mina Basaran nesreća 0

Privatni avion, koji se u nedjelju srušio u planinama Zagros u zapadnom dijelu Irana, pripadao je holding kompaniji familije Basaran. U toku je istraga koja bi trebala razjasniti uzroke nesreće.

Prema jednoj verziji, u letjelici je izbio požar i nestalo je kisika, a tu tvrdnju potkrepljuje informacija da je avion naglo izgubio na visini. Druga verzija tvrdi da je problem nastao ako je avion sišao s automatskog pilota i da je potrebna ozbiljna snaga da bi se održao poslovni avion, a da to pilotkinje nisu bile u stanju uspješno iskoordinirati.

TREBALA SE UDATI. Basaranova se trebala sljedećeg mjeseca udati za Murata Gezera, vlasnika lanca kopirnica «Metprint». Ovo je bio jedan od najpoznatijih celebrity parova u Turskoj, dio tamošnjeg jet-seta.

POSLOVNA IMPERIJA. Basaran Investment Holding, koji radi još od 1930. godine ima široko polje poslovanja i investicija, od proizvodnje lješnjaka i energije, do turizma i građevinske industrije. Gospodin Husejin Basaran je također bivši predsjednik fudbalskog kluba Trabzonspor.

OSTACI AVIONA i tijela su pronađena, a spasilačke ekipe su nakon toga počele izvlačenje s mjesta nesreće.

Mina Basaran nesreća 0