Grad Bihać potresao je jutros krvavi zločin.

Naime, pronađena su dva beživotna tijela, a već prve informacije upućivale se na ubistvo i samoubistvo. Detaljnije informacije trebale bi biti poznate nakon završetka uviđaja, navedeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

POVEZANO
Zuhdija Dervic status prijeRečenica koja ledi krv u žilama ZUHDIJA (43) PRIJE NEGO ŠTO JE UBIO NJU I SEBE NAPISAO OVO NA FEJSU!

Preciznije, Snežana Galić, načelnica Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, potvrdila je da su u ranim jutarnjim satima u gradu Bihaću pronađena dva beživotna tijela.

- U toku noći dobili smo dojavu. U kući su pronađena dva tijela, jedno muško i jedno žensko. Smrt je nastupila nasilnim putem uz upotrebu vatrenog oružja – izjavila je Galić.

Bihać zločin 28/08/20a

U međuvremenu su procurili i detalji ovog krvavog zločina, a doznalo se kako je Zuhdija Dervić (43) iz Bužima automatskom puškom ubio svoju tri godine stariju partnerku Mevlidu Brkić, nakon čega je počinio suicid.

Prema prvim rezltatima istrage, sve se odigralo sinoć oko 01.30 sati, a Zuhdija je ubio 46-godišnjakinji na njenom kućnom pragu u bihaćkoj ulici Nerkeza Smajlagića.

Bihać zločin 28/08/20a

– Njih dvoje su zabavljali, a nedavno ga je napustila žrtva, što on, očigledno nije mogao podnijeti. Poslije toga Zuhdija je na sve načine pokušavao da se pomiri s voljenom, zbog koje je ostavio svoju ženu. Proganjao je, dolazio ispred kuće, zvao na telefon, ali on nije htijela ni da čuje, a i u međuvremenu je našla novog partnera – naveo je izvor kojeg citira Avaz.

Da tragedija bude veća, iza nastradale su ostala djeca koju je imala iz prvog braka.

POVEZANO
Mevlida Brkić (46) aOvo je žena koju je u naletu ljubomorne strasti izrešetao Zuhdija Dervić, pa ubio i sebe (FOTO)

Bihaćki policajci i istražitelji od ranih jutarnjih sati su obavljali uviđajne radnje. Tragedija je potresla Bihać, jer su praktično uništene dvije familije.

Bihać zločin 28/08/20a

Bihać zločin 28/08/20a