Junica s pedigreom, koju su nazvali identično nadimku kojeg je Victoria Beckham imala u grupi «Space Girls» oborila je na aukciji u Velikoj Britaniji svjetski rekord po prodajnoj cijeni – u pitanju je 262.000 funti, što je preračunato skoro 300.000 eura!

U pitanju je životinja od vrste Limuzin (Limousin), izuzetno cijenjene među uzgajivačima, a 14-mjesečna «Wilodge Poshspice»» je 29.01. ove godine postigla (ne)očekivano visoku cijenu, o čemu je javilo britansko društvo za uzgoj ove mesne pasmine (the British Limousin Cattle Society).

POVEZANO
Krava tugaKrava je stalno plakala i dozivala! Kad su shvatili razlog, vlasnicima se srce steglo! (VIDEO)

U pitanju je potomstvo nagrađivane Milbrook Gingerspice, a «Poshspice « su ponosni uzgajivači - Christine Williams i Paul Tippets s farme «Lodge Hill» u Shropshireu (Engleska), opisali kao životinju koja ima «X faktor» ili kako bi se kod nas reklo – ono nešto...

- S obzirom na nesigurna vremena kakva su sada, mi nismo bili sigurno hoće li aukcija i biti održana, ali prodaja je prošla glatko – izjavila je Williams, kako je citira CNN.

- Ona je supermodel na četiri noge – opisala je životinju, te odbacila nagađanja koja su se odmah pojavila da se ime odnosni na Victoriu Beckham, te navela da je u pitanju omaž majci životinje, tj. već spomenutoj Gingerspice.

- Vjerujem da je prodaja prošla tako dobro zbog njenog porijekla. Milbrook Gingerspice je bila sjajna životinje i jako cijenjena i od kolega uzgajivača – objasnila je Williams.

Wilodge Poshspice 1

Prodaja je obavljena kod aukcionara «Harrison & Heatherington» u Carlisleu (Škotska), a kupac je Craig Douglas sa AW Jenkinson Farms (Cumbria, Engleska).

- Oduševljen sam time da sam je dobio. Bili smo oduševljeni njenim izgledom u katalogu, ali na samoj aukciji je bilo jasno da je ona istaknuta junica na tržištu i nešto zaista posebno – izjavio je.

On planira «Poshspice» staviti na IVF program za dalju oplodnju.

POVEZANO
Krava ISTINITA PRIČAISTINITA PRIČA O KOJOJ BRUJI CIJELO SELO: Prodala kravu od svoje majke i onda...