Nakon što je vlasnik poznatog sarajevskog Restorana "Brajlović", gospodin Sejo Brajlović, sinoć pozvao sve koji to žele da kod njega besplatno dobro jedu dok se ne pojede meso iz restoranskog frižidera, stvar je prerasla u "priču dana" u Bosni i Hercegovini. Oglasio se i ugledni univerzitetski profesor...

Stvar je u tome što je preko vikenda Vlada Kantona Sarajevo (KS) uvela djelimični lockdown, a "zaključani" su od petka u 20h do ponedjeljka ujutro svi ugostiteljski objekti, a u cilju suzbijanja deljeg širenja novog koronavirusa.

POVEZANO
Sejo Brajlović palčeviGazda se isprsio: SEJO BRAJLOVIĆ DONIRA 100.000 KM ZA VAKCINE ZA STANOVNIKE ILIDŽE

Gospodin Brajlović pozvao je ko go želi dođe, može i s familijom ili sam, da se vitrina (koju je pokazao u videu objavljenom na Fejsbuku) s hranom isprazni, jer ista navodno ne može trajati preko vikenda. Restoran se zatvarao u 20h, a poziv je vrijedio od 18 do 19:30 sati.

S obzirom da prema epidemiološkim mjerama, u restoranu može biti 30 ljudi, za one koji ne budu mogli ući, dopušteno je i da ponesu hranu sa sobom.

- Kuća časti, halal bilo - navodio je Brajlović.

Okupilo se dosta ljudi...

Brajlović medo vitrina

POVEZANO
Hoffmann BrajlovićGLAVNI INSPEKTOR POLICIJE: Prijavio sam okupljanje zbog besplatnog mesa kod `Brajlovića`, ovo je...

Nakon svega, stigle su brojne reakcije, a jedna od njih je i od sarajevskog univerzitetskog profesora sa zagrebačkom diplomom, gospodina Selmedina Mesihovića. Mesihovićevo glavno polje profesionalnog djelovanja je klasična grčko-rimska prošlost i Ilirske studije, a na svom profilu napisao je:

- Poslije sinocnjeg cirkusa i bitke "za kilu mesa više" kod restorana Brajlović, definitivno nas narod nije ni za kakvu demokratiju i liberalizam. Najbolji je za nas prosvjeceni apsolutizam, jer se takav vec pokazao u praksi. Mora se znati prosvjeceni autoritet i ispod njega hijerarhija odgovornosti, a ne da postoji nekakva anarhija tajkuna, stranaka, NGO, medija, religijskih zajednica, a sve pod egidom stranih interesa. Svi bi oni da pametuju i uzimaju koristi i privlegije, a niko ne bi preuzeo odgovornost....e tako ne moze vise...

Brajlović medo vitrina

Brajlović medo vitrina

(Doznajemo.com)