Idućih pet do sedam dana se očekuje dominacija stabilne anticiklone, tako da bi u velikom dijelu regije opet trebalo prevladavati sunčano i sve toplije vrijeme, piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

- Svakako treba upozoriti da bi u toku sutrašnjeg jutra, zatim ponovno u četvrtak ujutro, zbog relativno hladnog vremena i neobično niskih temperatura za ovo doba godine, ponegdje u regiji moglo biti slabog do umjerenog prizemnog mraza. Ponajprije se to odnosi za pojedina područja Bosne, zatim Srbije, kopna Hrvatske, sjeverne Crne Gore, zatim sjeverozapadne, zapadne i srednje Makedonije. Također, posebno u četvrtak ujutro, lokalnog mraza može biti i u pojedinim dijelovima sjeverne, zapadne i istočne Hercegovine, zatim zaleđu Istre i Dalmacije.

To se može vidjeti na ilustracijama koje prikazuju jutarnje temperature idućih nekoliko dana u cijeloj regiji, gdje se vidi da se očekuju neobično hladna jutra - navodi spomenuti izvor.

- Sutra će u većem dijelu regije puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu, Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji umjerena i jaka bura.

Vjetar će već od četvrtka posvuda znatno oslabiti, i u većem dijelu regije će uglavnom puhati slab i umjeren vjetar zapadnih, sjeverozapadnih i jugozapadnih smjerova.

Sunčano i osjetno toplije vrijeme vjerovatno će potrajati do kraja iduće sedmice kada bi ponovno mogu stići novo pogoršanje vremena uz kišu i pljuskove.

To se uostalom može vidjeti na slikama koje prikazuju odstupanje oborina, gdje je jasno naznačeno pozitivno odstupanje u našoj regiji krajem ovog mjeseca.

Odstupanje oborina 14/04/20a

Odstupanje oborina 14/04/20a

Također bi krajem ovog i posebno iduće sedmice opet mogle prelaziti 20°C, lokalno doći do 25°C , ili 26°C - zaključuje se u prognozi.

(Doznajemo.com)