Vrlo zanimljivo vrijeme očekuje nas u nekoliko idućih dana, do nedjelje, barem prema prognozama meteorologa.

Tako popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna najavljuje u prognozi za Balkan da se u utorak očekuje promjenjivo i hladnije vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinama. Iako je već maj mjesec, zbog ovih okolnosti u najvišem gorju može pasti malo snijega!?

- U srijedu se očekuje postepena stabilizacija vremena, tako da bi, posebno u obalnim i priobalnim područjima Crne Gore i Albanije trebalo biti sunčanije vrijeme, a u četvrtak i petak uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost – navodi isti izvor, dodajući kako u srijedu i četvrtak jutro postoji rizik od lokalnog prizemnog mraza ponegdje u Srbiji, Kosovu, sjeveru Crne Gore, Albanije Makedoniji.

I dok se do četvrtka očekuje osjetno hladnije vrijeme, od četvrtka je najavljen veliki porast temperatura, koji bi u dane vikenda mogle dostići i 30°C!?

UPOZORENJE: Za vikend je najavljeno sunčano i vrlo toplo, pa ponegdje i vruće vrijeme. No, to bi moglo formirati uslove za lokalne pljuskove i grmljavine, na nekim mjestima i jače nepogode.