Megapopularni pjevač Zdravko Čolić Čola trebao bi Sarajlije uvesti u Novu 2018. godinu.

Iako je iz Gradske uprave Sarajeva na konferenciji za novinare u Vijećnici nedavno najavljeno da će novogodišnja proslava biti održana ispred Vječne vatre, kako Faktor doznaje, ona treba biti premještena na drugu lokaciju!?

Naime, od izvora bliskih organizatoru doznaje se kako da bi i ove godine (kao i prošle s Dinom Merlinom, op. prir.) centralni gradski doček trebao biti ispred SCC na Marijin Dvoru. Ispred SCC bi bila postavljena bina okrenuta prema Shopping centru Alta. Navodno tako piše i u ugovoru za održavanje novogodišnjeg koncerta.

Kako navodi izvor, glavni razlog što se odustalo od proslave kod Vječne vatre je činjenica da bi se tri dana trebalo slaviti uz vrhunske koncerte, Zdravka Čolića, Sarajevske filharmonije i "Crvene jabuke".

To bi značilo da bi glavni grad imao saobraćajni kolaps u to vrijeme, pa i nekoliko dana ranije, jer kamioni sa opremom za koncert trebaju stići u Sarajevo 27. decembra, a onda se postavlja i bina i trebaju se održati i generalne probe i pet-šest dana dok se sve ne završi ne može se blokirati saobraćaj u Sarajevu.

Zdravko Čolić koncert

Gradonačelnik Abdulah Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je nedavno da su "ove godine sadržaj produžili na tri dana i siguran sam da će ovo biti najbolji institucionalni organiziran doček Nove godine".

- Vjerujem da će Sarajevo biti centar regiona. Pozivam sve građane da budu dobri domaćini, ali i gosti, po čemu su Sarajlije poznate – poručio je Skaka.

POVEZANO
Zdravko Čolić press NGZDRAVKO ČOLIĆ O NOVCU KOJI JE DOBIO DA PJEVA ZA NOVU GODINU U SARAJEVU: Važnije su emocije!