Policija je na autobusnoj stanici u Kaknju pronašla 22-godišnjeg Ivu Domića iz Travnika koji je nestao 14.11. ove godine.

Hasan Hodžić iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) potvrdio je da je mladić pronađen na autobusnoj stanici u Kaknju, u nedjelju oko 14.30 sati.

- Mladić je dobro i uspostavio je kontakt sa rodbinom. Policija trenutno istražuje okolnosti i činjenice u vezi njegovog nestanka, izjavio je Hodžić.

- Opsežna policijska potraga za nestalim mladićem iz Travnika, uspješno je okončana. Nakon izvršenih provjera na terenu, oko 14.30 sati na autobuskoj stanici u Kaknju pronađen je Ivo Domić, rođen 1995. godine iz Travnika, čiji je nestanak prijavljen u PS Travnik dana 15.11.2017. godine. Navedeno lice je ostvarilo kontakt sa svojom rodbinom - izjavio je Hodžić, te dodao da pripadnici PS Travnik istražuju sve okolnosti i činjenice u vezi s navedenim događajem.

POTROŠIO NOVAC IZ KUĆE? Kako se nezvanično doznaje, Domić je izbjegavao povratak kući i kontakt s porodicom jer je, navodno, odnio određeno količinu novca od kuće, koju je potrošio, a također je prodao i automobil, kojim se udaljio, a koje su kamere videonadzora snimile na izlazu iz Travnika.

Iako se u početku strahovalo da je možda doživio nesreću ili da je žrtva krivičnog djela, u međuvremenu su počele stizati informacije kako je Domić viđen u Sarajevu i drugim mjestima. Policija je provjeravala svaki od tragova, što je u konačnici i rezultiralo pronalaskom nestalog mladića, piše Faktor.

PODSJETIMO, prije nego što je nestao, Domić je posljednji put viđen u utorak 14.11. oko 17.30 sati u kafeu "Pizzicata" u Ulici Kalibunar u Travniku, gdje je sam pio kafu.

O njegovom nestanku su bile obaviještene sve policijske patrole, kao i istražioci odjeljenja kriminalističke policije. Apel za pomoć u traženju nestalog mladića objavljen je putem web portala i društvenih mreža.

POVEZANO
Ivana Vemić nestanakEVO S KIM JE NESTALA IVANA (16), DOK JE TRAŽI POLA DRŽAVE: Roditelji otkrili užasnu stvar?!