Maloljetna Amira Melkić (15) iz Velike Kladuše, koja je bila nestala, pronađena je živa i zdrava na području Bihaća, potvrdila je Snežana Galić, predstavnica za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Galić je navela da je djevojčica pronađena na području Bihaća, a o svemu su obaviješteni i njeni roditelji. Također, i Centar za socijalni rad je upoznat sa svim i nastavlja se intenzivna istraga o cijelom slučaju - naglasila je Galić.

Inače, nestanak djevojčice je Policijskoj stanici Velika Kladuša u prošlu subotu prijavio njen otac, dan nakon što se djevojčica nije vratila kući iz škole.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) tragali su za 15-godišnjom djevojčicom Amirom Melkić iz Velike Kladuše, koja je nestala u petak, 16. novembra. Nestanak Amire prijavio njen otac u subotu, 17. novembra.

- Službenicima Policijske  stanice Velika Kladuša, otac maloljetnice je rekao da je njegova kćerka u petak otišla u školu i da se do momenta prijave nije vratila kući - izjavila je ranije Galić, uz konstataciju da taj dan Amira nije bila ni na nastavi.

Nezvanično se doznaje da je Amira uzela određene stvari, kao i pasoš. Prema nezvaničnim informacijama, Amira je posljednji put prije pronalaska viđena u Bužimu, u jednom caffe baru u društvu starije osobe.