Nakon što je nestala djevojčica jučer u gradu Živinice u BiH, danas je stigla dobra vijest - pronađena je! Preciznije, došla je kući sama. Detalji nestanka tek trebaju biti otkriveni, no najvažnije je da je curica živa i zdrava... Bila je, kako se doznaje, kod jedne ženske osobe u Dubravama kod Tuzle. Mnogo kontroverzi je oko ovog slučaja - a nejasno je da li je djevojčica svojom voljom otišla od kuće.

Na potezu su sad socijalne službe, koje se trebaju baviti ovim uznemirujućim slučajem. Podsjetimo, iako su se svi nadali da će potraga brzo biti okončana sretno, niti jutros od curice nije bilo niti traga niti glasa. Navodno sinoć kasno viđena je da stopira (snimljena je i jednom nadzornom kamerom u Živinicama oko podneva) ali to je bila neslužbena informacija. Sestra i majka djevojčice su danas rano poslijepodne potvrdili da je nađena, odnosno da znaju gdje se nalazi, a večeras i da je Ajiša sama došla kući.

POVEZANO
Ajiša Mazić nestala 2NESTALA DJEVOJČICA (13) IZ ŽIVINICA "OTVORILA DUŠU" Evo šta se desilo, pogledajte gdje živi! (VIDEO)

Kako smo već pisali, u ponedjeljak ujutro u Živinicama je nestala je 13-godišnja Ajiša Mazić. Ona je nestala oko 7 sati nakon što je otpratila svog brata u Drugu osnovnu školu u Živinicama i više se nije vratila kući.

Sestra djevojčice je navela da se brat vratio iz škole, ali ne i djevojčica za kojom se tragalo cijeli dan. Ajiša je u trenutku nestanka imala crne farmerke i plavu duksericu.

U nekim komentarima na Internetu navodi se da je riječ o porodici koja je i inače u socijalnoj potrebi.

POVEZANO
Ajiša Mazić nestala 3ŠOKANTNA INFORMACIJA: Trinaestogodišnja djevojčica iz Živinica je bila oteta?