Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je prijavljen nestanak trinaestogodišnje djevojčice Ajle Beriše koja je jučer otišla od kuće te su policijske patrole od ranih jutarnjih sati bile u potrazi. 

Kako doznajemo, djevojčici se izgubio svaki trag jučer pošto je oko 7.30 ujutro otišla u školu od kuće koja se nalazi u Jukićevoj ulici na Koševskom Brdu.

Djevojčica se navodno nikome nije javila - a nije došla ni u školu - pa je njen otac u strahu za njen život njen nestanak prijavio policiji. Potraga je pokrenuta, iako su postojale indicije da se djevojčica nalazi kod drugarice.

Ajlina baka koja je potragu za djevojčicom objavila i na Facebooku za Faktor je izjavila kako je djevojčica u međuvremenu sama došla kući.

OKONČANA DRAMA Koševsko Brdo

- Došla je sama kući i rekla je da je bila kod drugarice. Užasno smo se prepali. Sada radimo na tome da se potraga za njom obustavi - potvrdila je ona te dodala da je nestanak prijavio otac, dok se majka djevojčice nalazi u Hrvatskoj.

Majka je putem Interneta ovom porukom potvrdila pronalazak kćerke...

OKONČANA DRAMA Koševsko Brdo

SLIČAN SLUČAJ u Sarajevu se dogodio i prije nešto više od mjesec dana odnosno 26.04. kada je nestala također trinaestogodišnjakinja, Amila Rovčanin.

POVEZANO
Amila RovčaninPRONAĐENA NESTALA DJEVOJČICA AMILA ROVČANIN (13): Evo gdje je bila...

Amila je nakon nekoliko dana potrage pronađena na Dobrinju u stanu njene drugarice.

Zabrinutost je prije toga izazvala informacija po kojoj je navodno ta djevojčica ostavila oproštajno pismo, a iz stana je uzela nakit i određenu sumu (oko 200 maraka) novca.

(Doznajemo.com/Faktor)