19-godišnja Amra Tatarević (udana Oraščanin) pronađena je sinoć u Velikoj Kladuši. Nju su pronašli policijski službenici oko 21:30 sati.

Sa njom je obavljen razgovor u kojem je izjavila kako nije bila pod nikakvom prisilom, da nije oteta i da je došla dobrovoljno.

S obzirom da je djevojka punoljetna, za policiju tu istraga završava, izjavio je za USKinfo.ba Ale Šiljdedić, predstavnik za javnost Uprave policije MUP-a USK.

Policijski službenici su obavijestili porodicu djevojke i ona je prebačena u porodičnu kuću kod oca koji je i prijavio nestanak.

Podsjetimo, mlada žena po imenu Amra Tatarević (19), udana Oraščanin, je nestala 10.02.2020.godine u Cazinu (BiH), odnosno policiji u Cazinu prijavljen je njen nestanak.

- Službeno je prijavljeno. Otac je prijavio nestanak kćerke. Navodno je došla iz Njemačke gdje boravi, krenula da izvadi/promijeni dokumente i od tada joj se gubi svaki trag. Nije se vratila u porodičnu kuću kod svojih, ali nije ni na adresi suprugove porodice, odnosno na teritoriji općine Bosanska Krupa. Policija je uzela podatke, vršimo istražne radnje, a ujedno i očekujemo da dobijemo nove informacije od građana i lokalnog stanovništva, izjavio je ranije Šiljedić.

Kako se ranije navodilo od Amrinih roditelja, nakon što je otišla da zamijeni lične dokumente na novo prezime, nakon udaje, od tad se gubio svaki trag. Nije se vratila kući.

Roditelji nisu znali šta bi mogao biti razlog nestanka. Navodno, Amra je nedavno otišla u Njemačku, a u Krajinu se vratila kako bi zamijenila dokumente. Njen suprug, koji je porijeklom iz Bosanske Krupe, također nije znao razlog nestanka supruge.

Amra je rođena 13.05.2001. godine.