Leš muškarca pronađen je jutros na području opštine Kozluk i vjeruje se da se radi o skakaču iz Slovenije Andreju Beucu, za kojim se tragalo od nedjelje. Kako je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, tijelo je pronađeno u rijeci Drini.

- Pronađen je muški leš koji je na sebi imao samo kupaće gaće, zbog čega se vjeruje da je riječ o tragično stradalom Beucu. Više detalja trebalo bi biti poznato nakon uviđaja i nakon što se izvrši identifikacija leša – rekao je izvor iz MUP-a RS.

Prema riječima jednog od očevidaca, gotovo je izvjesno da se radi o Beucu. Tijelo je pronađeno oko 15 kilometara nizvodno od Zvornika.

Navodno su na njemu bile samo kupaće gaće, ali to nije neobično kada je riječ o slučajevima utapanja u rijeci, jer struja vode često otrgne odjeću sa tijela utopljenika.

Pronalazak tijela trebao bi pomoći i istrazi ovog događaja, odnosnbo otkrivanju uzroka koji su doveli do smrti Slovenca. Zasad se špekuliše sa nekoliko teorija, među kojima je ona da ga je na dno rijeke povukao veliki som.

A kako javlja RTRS, Beucovo tijelo oko 11 sati primijetio je Abdulah Hasanović, ribar iz Kozluka, dok je šetao pored Drine. Hasanović je nakon toga odmah pozvao nadležne službe koje su utvrdili da se radi o Andreju Beucu.

“Došao sam sa psom do bašte, ali mi je bilo neobično što se ne odmiče od obale. Lajao je i kada sam došao do njega vidio sam nešto što mi je u prvom trenutku ličilo na lutku. Kada sam bolje pogledao shvatio sam da se radi o tijelu. Odmah sam alarmirao policiju koja je veoma brzo stigla. Tijelo je bilo na veoma nepristupačnom mjestu”, rekao je Hasanović.

Identifikacijom je utvrđeno da je riječ o Andreju Beucu iz Krškog koji je prije četiri dana nestao u rijeci nakon skoka, potvrđeno iz CJB Bijeljina.

Njegovo tijelo, koje su u 11.20 časova preuzeli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik i ronioci Ronilačkog kluba “Trb” iz Bijeljine, prebačeno je u Medicinski centar Zvornik.

Beuc je 07.08. ove godine, nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi, a spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu.

U potrazi za Beucom, koji je nastupio na takmičenju u skokovima u Zvorniku, učestvovali su i ronioci iz Slovenije.

Andrej Beuc bio je i profesionalni padobranac.