Policija u Italiji, zbog sumnje da je počinio ubistvo, lišila je slobode bivšeg muža Slavice Kostić (38), Srpkinje nestale u Trstu (Italija) krajem četvrtog mjeseca ove godine. D.K. je u policiji priznao da je ubio bivšu ženu i tijelo sakrio na brdu na samoj granici između Slovenije i Italije.

Podsjetimo, Slavica Kostić (38), Srpkinja iz Kučeva, koja već godinama u Trstu brine o jednom starijem bračnom paru, nestala je krajem četvrtog mjeseca bez traga i glasa.

Slavica se po dolasku u Trst, odmah javila sinu, 17-godišnjoj kćerki Neveni Manojlović i nevjenčanom suprugu Velji Tomiću, kojima je u porukama rekla da je stigla u Trst i da ide na spavanje jer sutra ujutru rano ustaje za posao. Međutim, sutradan se nije pojavila kod bračnog para koji je njegovala. Pošto se čitavog dana nije javila nikom, ni djeci, ni Velji, ali ni rođacima, njen nestanak prijavljen je policiji u Italiji.

Slavica Tomić više od decenije radi u Italiji, gdje je svojevremeno podigla kuću s bivšim suprugom.

- Slavica je posljednji put online bila na WhatsAppu u nedjelju u 21.53, kada mi se javila. Sljedećeg dana nije se pojavila na poslu, a u kući nije bilo njenih stvari - tvrdi njen nevjenčani suprug Velja Tomić.

Tomić dodaje da je Slavičina kćerka iz prvog braka Nevena u četvrtak otputovala u Trst. Tomić, kao i Milada Trujić, Slavičina majka, i sumnjali su da je s njenim nestankom povezan Slavičin bivši suprug.

(Doznajemo.com/Kurir.rs)