Mile Karan (30) iz Gradiške, vozač koji je bio uhapšen zbog izazivanja saobraćajne nesreće, nakon što je pušten iz policije, objesio se u šupi kod porodične kuće, javlja EuroBlic.

Samoubistvo Karana šokiralo je njegove prijatelje i poznanike, s obzirom da je iza sebe ostavio malo dijete i suprugu i niko kako ističu, do prije par dana nije mogao ni pretpostaviti da će se na ovakav način okončati mladi život.

Početak tragedije koja je u crno zavila Gradišku dogodio se 25. decembra oko dva sata ujutro kada je nepoznati vozač automobilom udario Sašu Čolića (31) iz Gradiške i pobjegao sa mjesta nesreće.

Teško povrijeđeni mladić pronađen je u blizini "Taksi bara" u Brestovčini kod Gradiške gdje su Novu godinu proslavljali zaposleni u opštinskim institucijama. Iz UKC RS još ranije su naveli da je Čolić primljen s povredom potkoljenice, ali da je nakon ukazane pomoći, njegovo zdravstveno stanje dobro.

Prva informacija o saobraćajnoj nesreći pojavila se na društvenim mrežama gdje se između ostalog navodilo, da je u toku potraga za nesavjesnim vozačem koji je skrivio nesreću kod "Taksi bara" i pobjegao, ostavivši teško povređenog mladića da leži pored magistralnog puta Banjaluka – Gradiška.

Dan nakon nesreće, odnosno 26. decembra u večernjim satima policija je otkrila da je nesavjesni vozač Mile Karan, koji je pronađen u Slatini kod Laktaša, gdje je odmah uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu u Policijsku upravu Gradiška.

Iz policije su ujedno naveli da je o nesreći obavješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, te da će protiv nesavjesnog vozača biti podnesen izveštaj zbog krivičnih djela ugrožavanja saobraćaja i nepružanja pomoći povrijeđenoj osobi.

Policija uviđaj ubistvo

Izvor EuroBlica iz policije izjavio je da je Karan nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, a zatim je uslijedila nova tragedija.

- Po Mileta su došli njegovi prijatelji, ali ga nisu zatekli u policijskoj stanici, gdje im je rečeno da je još ranije otišao porodičnoj kući u Rogoljima kod Gradiške- objasnio je izvor iz policije.

Tragajući za Karanom, prijatelji su ga pronašli obješenog u garaži iza porodične kuće u Rogoljima, gde je živio sa suprugom i djetetom.

Mile je radio u Radnoj jedinici Elektrodistribucije u Gradiški i već nekoliko mjeseci je bio na bolovanju, zbog saobraćajne nesreće koju je imao. Kritične večeri je i on bio u lokalu "Taksi bar" gdje je sa radnim kolegama proslavljao Novu godinu, da bi u jutarnjim časovima izašao. Šta se posle događalo nikome nije jasno. U jednom trenutku smo čuli da je neki vozač udario mladića u blizini lokala i pobjegao, a dan posle da je taj vozač ustvari Mile Karan. Nakon svega šokirala nas je informacija da se Karan ubio – izjavio je poznanik koji je želio ostati anoniman.

Zoran Kuzmanović, direktor RJ "Elektrodistribucije" u Gradiški, takođe je bio šokiran nakon informacije o samoubistvu Karana.

Svi smo ga znali kao vrijednog momka i ove informacije, prvo o saobraćajnoj nesreći, a zatim i samoubistvu našeg radnika su nas zatekle sve i šokirani smo – naveo je.

POVEZANO
Policija RS traka DryBrush efektTRAGEDIJA U GRADIŠCI: Objesio se čovjek koji je prije tri dana autom udario šurjaka trenera "Borca"