Internetom se počela širiti vijest da je Šeik Muhamed bin Zajed Nahnja odlučio svakom nezaposlenom stanovniku Bosne i Hercegovine darovati po 1.000 eura. Razlog ovome je kako navodno Najnja kaže njegova odgovornost prema svojoj braći iz Bosne i Hercegovine.

Ne nasjedajte! Riječ je o potpunoj izmišljotini koja je samo malo prerađena vijest koja se pojavila na srpskom humorističkom sajtu njuz.net na ovom LINKU. Uvjerite se i sami da je riječ o izmišljotini!

Nažalost, dio portala u BiH ju je plasirao kao potpuno tačnu vijest, a pisali su ovo:

Sarajevo 3. januar – Šejk Muhamed bin Zajed Nahnja odlučio ja svakom nezaposlenom stanovniku Bosne i Hercegovine darovati po 1.000 eura. Razlog ovome je kako Najnja kaže njegova odgovornost prema svojoj braći iz Bosne i Hercegovine.

Tako je pored kredita samoj Bosni i Hercegovini odlučio darovati i po 1.000 eura.

Građani će pored toga što će dobiti kovertu sa sadržajem od 1.000 eura, dobiti i priliku da konkurišu na razne projekte koji će biti ponuđeni.

– Svako ko ima projekat ili više njih, moći će da ih odmah preda šeiku. Apelujemo da građane da projekti budu odštampani i ukoričeni, sa fontom Tajms Nju Roman veličine najmanje 12. Motivaciono pismo i CV se podrazumijevaju.

Izgleda da će se ostvarit jedan dio pjesme “Da l’ će rođak iz daleka kesu da odriješi” koju izvodi Dubioza Kolektiv.

Podijela sredstava bi trebala biti realizovana do 1. maja ove godine.

POVEZANO
Šeik Derventa 1BOGATI ŠEIK PO BOSANSKOM GRADU DIJELIO zlatne satove, novčanice od 100 maraka, skupocjene telefone..