"Prva dama" Sjedinjenih Američkih Država, Melania Trump, podvrgnuta je operaciji bubrega danas u nacionalnom vojnom medicinskom centru "Volter Rid" (Walter Reed National Military Medical Center) pored Washingtona, potvrđeno je u izjavi iz njenog ureda.

Trumpova, inače porijeklom iz Slovenije, imala je problema s bubregom, koji se zvanično opisuje kao benigan, ali koji je zahtijevao medicinsku intervenciju.

- Jutros je `prva dama` podvrgnuta proceduri embolizacije kako bi se liječilo benigno stanje bubrega. Procedura je bila uspješna i nije bilo komplikacija, izjavila je Stephanie Grisham, direktorica komunikacija u uredu Trumpove.

Gospođa Trump je trenutno u Walter Reed National Military Medical Center i očekuje se da ostane u bolnici tokom sedmice. "Prva dama" jedva čeka potpuni oporavak kako bi mogla nastaviti svoj rad na dobrobiti najmlađih - dodaje se u izjavi.

Očekuje se i da predsjednik SAD Donald Trump posjeti suprugu u bolnici uskoro.

Melanija je prva supruga aktuelnog američkog predsjednika koje je podvrgnuta ozbiljnom hirurškom zahvatu, otkad je Nancy Reagan imala mastektomiju u desetom mjesecu 1987. godine.

POVEZANO
Melanija roditeljiOVO JE MELANIJIN OTAC: Svi ostali iznenađeni kad su vidjeli koliko on liči na Trumpa! (FOTO)

(Doznajemo.com)