Bh. javnost jučer ujutro je potresla vijest da je nestala 13-godišnjakinja iz Sarajeva, a da joj se svaki trag izgubio dan ranije kada je njen otac policiji prijavio nestanak.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Amila RovčaninPRONAĐENA NESTALA DJEVOJČICA AMILA ROVČANIN (13): Evo gdje je bila...

Jutro poslije razgovarali smo sa Amilinim ocem Nedžadom koji je izjavio da je Amila dobro i da je sve bila obična dječija igra koja je sve koštala živaca i zdravlja.

Podsjetimo, djevojčica je posljednji put bila viđena u utorak, a u noći sa utorka na srijedu brojni stanovnici Sarajeva, ali i okolnih mjesta u Federaciji BiH i RS su se organizovali kako bi pretražili brojne ulice, naselja i objekte s ciljem pronalaska Amile. Napravljena je i Facebook grupa gdje građani koordinisali potragu. Sinoć u 19 sati iz MUP-a KS je potvrđeno da je djevojčica pronađena bez ikakvih povreda.

- Sve je to bila dječija igra, koja nas je sve koštala živaca i zdravlja, izjavio je za N1 Amilin otac.

On je kroz razgovor više puta pohvalio rad uposlenika MUP-a KS i MUP-a RS.

- Niko nije spavao, niti jedan policajac nije išao kući... I policija Kantona Sarajevo i policija u Republici Srpskoj i građani i premijer. Ovo mi je vratilo vjeru u državu, istakao je Rovčanin.

Rovčanin je neizmjerno zahvalan svima koji su na bilo koji način pokušali pronaći njegovu kćerku.

- Ne mogu da vjerujem da smo ovakvi. Ljudi nisu spavali kao ni ja samo da bi je našli. Cijela se država digla - zaključio je.