Četvrti dan nakon krvavog pohoda šumokradice Sabahudina Habiba iz Donjeg Vakufa, u kojem su poginuli šumari Ferid Rahmanović i Omer Bašić te vlasnik pilane Ševko Draginović, koji je za šumariju izvlačio drva, istražitelji i dalje prikupljaju dokaze te ispituju svjedoke ovog mučnog slučaja.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
STOP policijska trakaTROSTRUKO UBISTVO KOD DONJEG VAKUFA: Ubica se predao policiji!

Na ročištu za razmatranje prijedloga o pritvoru Sabahudin je bio saglasan da mu se odredi pritvor. Kazao je kako je htio izvršiti samoubistvo nakon svega što se desilo te je izrazio žaljenje kako zbog porodica ubijenih, tako i zbog svoje porodice. On je i tokom ranijih iskaza izrazio kajanje uz riječi kako je “uništio porodicu”.

Nakon što mu je jučer određen jednomjesečni pritvor, 48-godišnji Sabahudin je, u pratnji Sudske policije, premješten u pritvorsku jedinicu.

Osumnjičeni su u svojim iskazima ispričali kako su šumari snimali mobitelom svađu zbog izvoza drva iz šume. Kada je došlo do pokušaja da se otme mobitel, uslijedilo je naguravanje, a potom i ubistvo trojice šumara.

Neslužbeno doznajemo da je Sabahudin nakon krvavog pira priznao policiji zločin te da im je rekao: “Krivo mi je, ali više nisam mogao trpjeti svađe sa šumarima. Pomutilo mi se i pao mi je mrak na oči”. On je to, navodno, i prije zločina govorio supruzi, piše Avaz.ba.

Inače, kako piše spomenuti izvor, njegova verzija događaja bila je skoro identična priči svjedoka koji su prisustvovali pucnjavi.