Osim što je ukinuo  besplatne ski-karte, Magoda je tvz. VIP parking učinio dostupnim za sve posjetioce Bjelašnice. Najavio je da će prihod od toga biti utrošen da se boravak na Olimpijskim planinama učini dostupnijim siromašnim.

Jedna od prvih odluka novog v.d. direktora ZOI ’84, javne kompanije koja u Sarajevu brine o olimpijskim objektima, Kenana Magode je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih ski-karata, kao i ukidanje VIP parkinga na Bjelašnici.

Kenan Magoda Bjelašnica

– Kada su u pitanju godišnje ski-karte, kao i do sada, svi zainteresirani će moći da ih kupe. Novina je to da ću prekinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski-karata. Prema informacijama kojim raspolažem, najčešće su ih dobivali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama. Toga više neće biti. Ako žele da skijaju, neka kupe kartu, barem oni to mogu priuštiti. Pozivam sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje ski-karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu našem preduzeću. Kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski-karte ću pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI ’84 završeno – istakao je Magoda.

On je, također, donio odluku da dio parkinga koji je bio namijenjen za "probrane i zaslužne", u javnosti poznat kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice.

Kenan Magoda Bjelašnica

Garantiran parking će imati, kako su najavili, Hitna pomoć, GSS, policija, kao i dostavna vozila, u skladu s pravilima, a svi ostali bi trebali biti jednaki.

Podsjetimo, za novog direktora Kantonalnog javnog preduzeća ZOI’84 izabran je Kenan Magoda, a koji je ranije bio izvršni producent producent Sarajevo film festivala (SFF) i generalni menadžer jedne marketinške agencije.

U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba.

Kenan Magoda Bjelašnica