Na današnji dan 1984. godine u Sarajevu je rođena bh. manekenka Amra Silajdžić-Džeko. Osim modelingom, Amra se bavila i glumom, a imala je manje uloge u nekoliko američkih filmova i TV serija. Jedna od njih je i uloga u popularnoj kriminalističkoj seriji CSI.

Godinama je uspješno trenirala taekwondo i bila juniorska prvakinja. Osim toga, pet godina je trenirala karate, dvije godine gimnastiku, a tri godine se bavila atletikom i bila prvakinja BiH u skoku uvis.

POVEZANO
Amra Silajdžić Sheikh Zayed Grand džamija jan 2018aPOKRILA SE AMRA SILAJDŽIĆ - DŽEKO: Supruga "bh. dijamanta" morala je to učiniti, jer...

Prvi put se udala 2001. godine za biznismena Vladimira Vincitijevića . Dvije godine poslije, dobili su kćerku Sofiju. Živjeli su na relaciji Pariz – Beograd, a 2007. odlučili su se razvesti, jer su se oboje složili da je dobar razvod bolji od lošeg braka.

Vezu s reprezentativcem Bosne i Hercegovine Edinom Džekom započela je 2012. i odmah su proglašeni najljepšim i najpopularnijim parom u BiH. Čini se da je tek s njim našla "ljubav za cijeli život". U februaru 2016. dobili su kćerku Unu, a Amra je nekoliko mjeseci poslije svom prezimenu dodala i Edinovo i tako prekinula nagađanja o tome jesu li se vjenčali ili ne. U septembru 2017. u Rimu se rodio njihov sin Dani.

POVEZANO
Amra Silajdžić sa Džekom i djecom 19/08/2017KAKVA DIVNA fotografija Amre Silajdžić: EDIN, ONA, kćerkica Una, dijete iz prvog braka i.... (FOTO)

Edin i Amrina kćerka iz prvog braka odlično se slažu, a svi zajedno često borave u Dubrovniku, gdje je Edin kupio kuću.

Amra Silajdžić-Džeko proslavlja rođendan uz porodicu, a prema fotografiji koju je objavila na Instagramu, uživat će u čarima Venecije.

POVEZANO
Amra Silajdžić Dalia rođenjeSVE LJUBAVI LIJEPE AMRE SILAJDŽIĆ: Udala se vrlo mlada, pravu sreću našla je tek s bh. “dijamantom”

(Doznajemo.com/Dnevni avaz)