Goran Janković (37), koji je osumnjičen da je u petak u Novom Sadu ubio suprugu, taštu i tasta, lišen je slobode danas u Novom Sadu na Ribarcu, a ubrzo su se pojavile i fotografije u trenutku kada je priveden.

Svjedok hapšenja za 021.rs navodi da je Janković uhapšen u crnoj jakni i crnim farmericama, nakon što su cijelo prijepodne pripadnici policije i žandarmerije pretraživali Šodroš i Ribarsko ostrvo.

Goran Janković hapšenje 0

Janković se krio u jednom brodu na Dunavu

Goran Janković hapšenje 0

- Pripadnici MUP-a su od jutros bili ovde na Ribarskom ostrvu i okolini. Kada smo dolazili jutros video sam i da su napravili blokadu, levak kod bivšeg Brodogradilišta i Kasarne Moranrice. Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i kako šetaju po Šodrošu, zavirivali su po svakom žbunu, kući i drvorištu, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11:30 časova smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka i bukvalno je 10 pripadnika žandarmerije nosilo čoveka i ubacili su ga u maricu. Komšija koji je bio bliži je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali - izjavio je svjedok za 021.rs.

Goran Janković hapšenje 0

Ovdje je uhapšen Goran Janković (Foto: NS uživo)

Ovaj očevidac je za novosadski informativni portal naveo i da su od policajca čuli da se bjegunac krio uz obalu Dunava u zašumljenim dijelovima prethodnih dana i da su ga polako uhvatili u klopku i da nije više imao gdje da se krije.

Da podsjetimo, stravičan zločin dogodio se u petak u novosadskom naselju Telep, gdje je, kako se sumnja, Goran Janković (37), vlasnik vulkanizerske radnje u Veterniku, nasmrt pretukao suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (57) i Nadu Pajić (57).

Ubistvo se dogodilo u kući u dvorištu Ulice Petefi Šandora 156 b u Novom Sadu, dok su tu bila Goranova i Mirjanina dva maloljetna sina, stariji od deset godina i mlađi koji ide u vrtić.

Goran Janković hapšenje 0

Osumnjičeni je pobjegao i za njim su tragale sve jedinice novosadske policije i Žandarmerija, a angažovan je i policijski helikopter. Ubijena žena i njeni roditelji su usmrćeni udarcima tupim predmetom po glavi, a po nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da su im smrtonosne povrede nanijete čekićem.

Masakr se dogodio u petak oko sedam sati, a nešto prije osam časova, tri beživotna tijela u kući je zatekao M.P., sin, odnosno brat ubijenih. Njega je navodno preko telefona pozvao stariji sestrić i rekao šta se dogodilo u kući.

- Mama, baka i deda su ubijeni - rekao je tada dečak ujaku.

Goran Janković hapšenje 0

HELIKOPTERI 3 DANA NADLIJETALI NOVI SAD. Sve jedinice novosadske policije i žandarmerija više od 72 sata neprestano su bile na terenu u potrazi za osumnjičenim. Postojale su pretpostavke da se ili ubio ili pobjegao u inostranstvo, ali su te pretpostavke raspršene njegovim hapšenjem.

- Najbolje bi bilo da se sam ubio da porodica ne mora i na suđenju da prolazi kroz ovu golgotu, mada čisto sumnjam. Kukavica je on, nije mogao ni da se nosi s tim da ga je supruga napustila - izjavio je ranije jedan od sagovornika Dnevnika.

Kako se pretpostavlja, motiv za ovaj nezapamćeni zločin u Novom Sadu je ljubomora. Goran je, navodno, bio uvjeren da Mirjana ima drugog i da ga vara. Jankovića je Mirjana prije samo dvije nedjelje prijavila za nasilje u porodici i on je tada dobio zabranu prilaska supruzi.

- Ne možete ni da zamislite u kako lošem stanju su oni posle svega. Mogu da zamislim tek kako bi im teško bilo da ga gledaju na sudu i da slušaju njegove bljuvotine. Nešto mi govori da se ipak nije ubio, jer je kukavica. Da je hteo, odmah bi presudio i sebi - bijesan je bio poznanik.

Goran Janković hapšenje 0

Goran i Mirjana imali su turbulentan brak

ROĐACI SE TRUDE DA OLAKŠAJU DJECI KOJA SU GLEDALA UBISTVO. Rođaci tvrde da se čitava familija sada trudi da, koliko god je to moguće, olakša situaciju Goranovim i Mirjaninim sinovima od tri i 10 godina, koji su vidjeli kada je Goran macolom smrskao glave ženi, tastu i tašti.

- Zasad su dobro i nalaze se kod ujne. I Centar za socijalni rad je uključen - navodi izvor, kojeg citira Telegraf.

Goran Janković hapšenje 0