Tridesetsedmogodišnji Mešić Anes ubijen je u pucnjavi koja se danas dogodila u ilidžanskom naselju Otes, u bašti ugostiteljskog objekta "Tango".

Na njega je pucano dok je bio u bašti jednog kafića, a jednim hicem ispaljenim iz vatrenog oružja pogođen je u stomak. Navodno je u pitanju obračun zbog neraščišćenih računa iz prošlosti.

Prema tvrdnjama očevidaca, u Mešića je pucao Mario Mrnjavac (23) iz Sarajeva, sa kojim je u društvu, navodno, bio i Medin Koso (23) iz Konjica, te još jedna osoba.

Povod za ovo ubistvo je, kako se nezvanično doznaje, odranije neraščišćen sukob između Mrnjavca i Mešića, koji ga je u posljednje vrijeme maltretirao. Navodno je on htio da Mrnjavac za njega preprodaje drogu, što je ovaj odbijao.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) - do upotrebe vatrenog oružja došlo je u 14.25 na Trgu oteškog bataljona. Na mjesto događaja upućena je policijska patrola i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Na mjestu dopgašđaja zatečena je povrijeđeni M.A. (1979.) Nedugo nakon toga, konstatovana je smrt povriojeđenog - izjavio je predstavnik za javnost MUP-a KS Irfan Nefić.  

Policija je izašla na mjesto događaja kako bi bio obavljen uviđaj. Navodno se traga za tri osobe koje se mogu povezati sa ovim događajem.

Inače, ubijeni Mešić je od ranije dobro poznat policiji.

On je u februaru uhapšen zbog tuče na Ilidži zajedno s već spomenutim Kosom i Mrnjavcem. Mešić je učestvovao u napadu na muškarca i ženu inicijala H.T. i P.J., koji se dogodio na Trgu Oteškog bataljona na Ilidži.

Mešić se sumnjičio za krivična djela nasilničko ponašanje i teške tjelesne povrede.

Povrijeđenima je, nakon napada, medicinska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su doktori konstatirali da je H.T. zadobio teške tjelesne povrede, zbog kojih je zadržan na Klinici za neurohirurgiju. Prilikom napada, P.J. je zadobila lakše povrede i puštena je na kućno liječenje.

Mešić je, inače, od ranije poznat po krivičnim djelima, a hapšen je zbog vatrenih obračuna i droge.

Mešić je u aprilu 2015. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju. On se sumnjičio da je, s Mrnjavcem, glavni akter napada na Asima Arnautovića, koji se u sarajevskom naselju Dolac Malta dogodio 8. aprila i to na parkingu u Ulici Malta.

Prilikom toga je tada 28-godišnji Arnautović zadobio više ustrelnih rana, a na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu su mu konstatovane teške tjelesne povrede obje natkoljenice te lijevog koljena i lijeve podlaktice. Nakon što su u njega pucali, Mešić i Mrnjavac su pobjegli s mjesta događaja u BMW-u. Policija ih je ubrzo identificirala, ali su uhvaćeni tek petnaest dana kasnije.

U septembru 2011. godine, ubijeni Mešić je uhapšen zajedno s Emirom Alićem i Adnanom Hodžićem zbog posjedovanja droge. Godinu kasnije, tačnije 12.12.2012. godine, nakon petnaestodnevnog bjekstva, sam se predao policiji zbog incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objektu "Italijano" na Trgu Oteškog bataljona.

(Doznajemo.com/Faktor/Avaz)