U utorak oko 21 sat u mjestu Gladno polje na području općine Iližda (Sarajevo) došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba.

U nesreći su učestvovala tri putnička vozila.

– Vozilom ford mondeo upravljao je D.A. (1998.) iz Sarajeva, opel corsom upravljao je D.H. (1940.) iz Prijepolja, a VW passatom je upravljao M.D. (1998.) iz Sarajeva. U nesreći je smrtno stradao D.H., a teške tjelesne povrede zadobila je putnica u opel corsi B.S. (1949.) iz Kiseljaka. Ona je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržana na daljnjem liječenju – naveli su Feni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Adnan D. je jutros oko 3 sata uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. On je zadobio lakše tjelesne povrede – potvrdili su iz MUP-a KS.

Međutim, kako je za Avaz.ba potvrdila portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić, postupajući tužilac donio je odluku da osumnjičeni bude pušten da se brani sa slobode.

– Budući da nije bilo zakonskog osnova za predlaganje mjere pritvora, protiv njega će biti vođen postupak u redovnoj proceduri – najavila je Bavčić.

Uviđaj su obavili tužilac Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS i sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Gladno Polje nesreća 04/09/2018a