Iako se ovih dana piše da je Rada Manojlović u sukobu sa svojim ocem jer on navodno ne odobrava vezu sa Harisom Berkovićem, iz izvora bliskih pjevačici doznali smo da to nije istina, te da joj je on uvijek, pa i sada, najveća podrška u životu i karijeri.

Tako je bilo i prije nego što je Rada došla u produkcijsku kuću kod Saše Popovića da se takmiči u Zvezdama Granda. Ona je tinejdžerske godine provodila pjevajući po krštenjima, svadbama i ispraćajima. A takvi nastupi uvijek su rizični budući da gosti proslava mahom nemaju poštovanja za pjevačice. Jednom prilikom umalo je stradao i njen otac Rade, o čemu je pjevačica svojevremeno pričala za Svet.

- Moj otac je bio žrtva tokom perioda kada je radio kao moj menadžer. Nikada neću zaboraviti kada su pokušali da ga ubiju tako što su prevrnuli automobil u kojem je spavao i iščupali mu volan. Prestravila sam se, ali na svu sreću, iz svega je izašao nepovrijeđen. Moj otac je izuzetno spretan i snalažljiv čovjek, a i imali smo mnogo sreće, izjavila je Rada i opisala da je ona nebrojeno puta bila napadnuta:

- Jednom je pijani gost sa repetiranim pištoljem upao pod šator u kom sam pjevala i uzviknuo `Sve ću da vas pobijem!` I to samo zato što pjevač sa kojim sam rada radila nije znao da otpjeva neku pjesmu koju je ovaj tražio. Jedino što je tada učinilo da se osjećam zaštićenom jeste upravo što je moj tata bio sa mnom. Inače, ne stidim se što sam pjevala na takvim mjestima. Na to sam izuzetno ponosna.

Rada odavno ne pjeva na ovakvim mjestima, sada je jedna od najvećih mladih zvijezda u zemlji i možete je vidjeti na binama najvećih klubova u regionu i dijaspori.