Saša S. (41), koji je pucao u bivšu partnerku preminuo je sinoć u beogradskom Urgentnom centru, a njegova nevjenčana supruga Marina M. (29), radnica cvjećare u Zemunu, još je u teškom stanju, ali nije u direktnoj životnoj opasnosti. Saša S. je nakon ispaljenih hitaca u Marinu, pucao sebi u glavu.

Saša S. i Marina M. bili su vanbračnoj vezi dvije godine, živjeli su u selu Crepaja. Međutim, on ju je nedavno pretukao, nakon čega ga je ona ostavila i vratila se kod roditelja u Borču. Njegove komšije ističu da je on prije Marine bio u braku u kome je dobio dvoje djece.

- Prije četiri godine se rastao sa ženom. Radio je kao grobar na Bežanijskom groblju i kao konobar u jednom restoranu u Kovačici. S Marinom se dobro slagao, koliko znam, ja joj nikada nisam vijdela modrice, niti se ikada požalila na njega. Kad ga je ostavila, Saša se povukao se u sebe. Jednom je zaplakao i rekao da on to nije zaslužio od Marine. Ne znam šta se desilo među njima, ali sigurno nije mogao da podnese to što ga je ostavila - smatra jedna komšinica Saše S.

Ona dodaje da ne zna odakle Saši oružje i ističe da, koliko zna, on ranije nije bio nasilan.

Roditelji Marine M. juče su bili u bolnici kako bi bili uz kćerku, a njena baka od bola jedva da je uspela da izusti koju riječ.

- Marina je bila s nama. Ne znam šta se dogodilo i zašto je to Saša uradio - izjavila je kratko uplakana baka teško ranjene djevojke.

Njihove komšije objašnjavaju da je Marina lijepa i dobra djevojka i da su joj svi govorili da Saša nije za nju.

- Govorili smo joj svi, njeni roditelji i prijatelji, da on nije za nju, ali nije slušala. Ostavila ga je tek kada se i sama uvjerila - izjavio je za Kurir jedan Marinin poznanik.