42-godišnji Mahir Kuldija, koji se sumnjiči za prekjučerašnji pokušaj ubistva M.M. (42), lišen je slobode jučer oko dva sata na području starog dijela Sarajeva. Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva Mirza Mutevelić, nakon ispitivanja Kuldije, osumnjičenog za pokušaj ubistva iz vatrenog oružja na Baščaršiji, od Kantonalnog suda u Sarajevu zatražio je da mu odredi jednomjesečni pritvor.

- Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike ili prikrivanjem dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti - potvrdio je Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS), javlja Faktor..

Navodno je Kuldija tokom krim-obrade u policiji negirao je da je pokušao ubiti Melisu Mešić, a isto je ponovio i tokom ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Tvrdi da ima alibi koji tek treba biti provjeren.

Mahir Kuldija pucnjava Baščaršija 1

Njegov pravni zastupnik Damir Kočo danas je u sudnici naveo kako njegov branjenik nije imao nikakav motiv da napadne oštećenu 42-godišnjakinju. Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da bi se to trebalo iskristalizirati tokom istrage.

Radne kolege ranjene žene tokom jučerašnjeg dana su i same bile u strahu. Kako jedan od njih tvrdi, a citirao ga je "Dnevni avaz", Kuldija nema nikakve veze s njihovom firmom niti ga je 42-godišnjakinja ikad spominjala. Nije im poznat ni kao eventualni saradnik ili klijent firme.

Napadnuta je zaposlena kao sekretarica u jednoj firmi na Baščaršiji, a ranjena je s dva hica prekjučer oko osam ujutro, kada je krenula na posao. Pogođena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život.

POVEZANO
Pucnjava Baščaršija 20/11/19Na Baščaršiji jutros upucana 42-GODIŠNJAKINJA Nakon što je pogođena stigla do kafane "NE MOGU VIŠE!"