Policijska uprava Banjaluka objavila je da je raspisana potjernica za Davorom Dragičevićem i još četiri lica! Raspisana je potjernica za licima S. M., A. G., S. B. i NJ. T. svi iz Banjaluke. Oni se traže zbog sumnje da su počinila krivična djela i prekršaje, navedeno je iz PU Banjaluka.

- Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja, najavili su iz policije.

Iza incijala, doznaje se, traga se za Stelom Milanović, Aleksandrom Gluvić, Stefanom Blagićem i Njegošem Tomićem. Član grupe "Pravda za Davida" Aleksandar Gluvić u međuvremenu se javio Policijskoj upravi Banjaluka, gdje se trenutno nalazi na ispitivanju.

POVEZANO
Oklopnjaci Banjaluka 28/12/18NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ POLICIJE: Buduća javna okupljanja grupe "Pravda za Davida" biće spriječena!

Naime, nakon sinoćnjih dešavanja u Banjaluci tokom okupljanja građana i protesta "Pravda za Davida", nekoliko osoba je uhapšeno, ali među njima nije bilo Davida Dragičevića, kojem se od sinoć gubi trag.

TV 1 je kontaktirao pravnog zastupnika Davora Dragičevića Ifeta Ferageta, koji je izrazio zabrinutost odsustvom svog klijenta, ali nije bio u mogućnosti dati bilo kakve konkretne informacije.

- S obzirom na to da od prekjučer nisam u BiH i imam samo saznanja iz medija, ne mogu davati bilo kakve zvanične informacije. Zabrinut sam jer se sa Davorom nisam čuo od jučer ujutro i ne znam gdje se nalazi. Apelujem na sve da fokus vrate na istragu ubistva Davida Dragičevića i na nadležne da bez odlaganja utvrde odgovornost svih onih koji su svjesno i namjerno blokirali službenu adekvatnu istragu ubistva Davida Dragičevića -  izjavio je Feraget za TV1.

Dodik: Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru!

Ifet Feraget

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH osuđuje svaki pokušaj zloupotrebe skupa "Pravda za Davida".

Tvrdi da su nasiljem pokušali da ometaju sve druge građane koji su imali namjeru da na najljepši način provedu praznike.

- Skup grupe "Pravda za Davida" niko nije ometao. Neprihvatljivo je što je skup zloupotrijebljen, odobrenje za održavanje skupa bilo je za prostor Trga Krajine, izjavio je Dodik.

Kako je naveo, bilo je prekoračeno i vrijeme za održavanje skupa, jer je skup bio predviđen i odobren od 18 do 20 časova.

- Građani su spriječeni bili da slušaju koncert Harisa Džinovića, navodi Dodik, koji smatra da državni organi treba da rade svoj posao.

- Podržaću svako zakonsko postupanje policije, organizatori moraju da odgovaraju, jer nisu na adakvatan način organizovali i proveli skup. Svi koji su činili nasilje treba da budu privedeni i da odgovaraju. Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru, zaključuje Dodik.

Bilo kakvi protesti, ističe, treba da budu zabranjeni, Banjaluka treba da se vrati normalnom ritmu.

Dodik poziva Banjalučane da podignu glas protiv ovakvog ponašanja, jer, kako smatra, ovo nema veze sa istinom i pravdom.

POVEZANO
Vozač kamiona o DragičevićuEvo šta o učešću Davora Dragićevića u Vojsci RS kaže VOZAČ KAMIONA, sin borca Armije RBiH

Radojičić: Nema Novogodišnjih koncerata

Zbog sigurnosti građana, izvođača, ljudi iz organizacije, tonaca, Novogodišnji koncerti u Banjaluci su otkazani.

- Ne želimo da damo povod ni za jedan novi incident. Ne želimo da ugrozimo ni izvođače, ni ljude u tehnici kojima je sinoć prijećeno, ni goste našeg grada, ni Banjalučane - koncerata neće biti. Oni su spriječeni. Da li ćemo zbog velike materijalne štete i štete ugledu Grada, tužiti organizatore, pa da će odgovarati ta jadna djeca koja su isturena kao organizatori. Sinoćni protest nije prijavio niko od 'faca', već je protest formalno prijavilo nekoliko djece, koji su legitimisani pred odganima vlasti kao organizatori - izjavio je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

Otkazane su i manifestacije koje su povodom Nove godine bile predviđene za djecu.

Ifet Feraget

SAOPŠTENJE MUP-a REPUBLIKE SRPSKE POVODOM VEČERAŠNJIH (30.12.2018.) DOGAĐAJA U BANJALUCI: Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, večeras su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18,00-20,00 časova, već u pokretu.

Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela.

Lice inicijala D.D. nije lišeno slobode.