Ova fotografija već par dana kruži Internetom i zasigurno je jedna sa najvećim brojem komentara i dijeljenja. Ova fotografija ima specifičnu priču…

Na istoj vidimo Fikreta Dedića i njegovu kćerku iz Bužima. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka.

Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu zatvora od šest mjeseci. Na fotografiju, na same riječi ali i činjenicu da zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, mnogi nisu mogli ostati imuni.

POVEZANO
Fikret Dedić borac drva 1OVAJ ČOVJEK KOJI IDE NA POLA GODINE U ZATVOR ZBOG KRAĐE 3 METRA DRVA u ratu je ranjen 7 puta (FOTO)

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer se očekuje da će u narednih šest mjeseci jako teško živjeti.

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako tvrdi to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora, smatra, nije imao.

Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta.

Rastanak oca i kćerke Bužim 1