Prenosimo objavu i pripadajuće screenove gospođe Emina Kablar vezano za slučaj dementne starice iz Sarajeva:

- Možda bi mnogi i prošli sa svojim pokušajima da zgrnu novac na svoje račune pomoću objava da nije nas koji imamo grupe protiv prevaranata i svaki apel provjerimo. Pa čak i one koji se nađu na TV.
Tako i ovaj put.

Masovno se dijeli nana Ramiza, ali nana Ramiza nije iz Banjaluke i nije nana sa ulice, nego je nana koju poznaju kao nana Miza i živi u naselju Švrakinom Selu u Sarajevu. Nedavno je igubila sina i od tada postala je senilna. Nakon što je policija obaviještena kod nje su pronađeni i računi sa njenom ličnom adresom.

NEISTINA je da je iz BL i da se zaputila u Sarajevo po komad hljeba i da ju je dom odbio.
NEISTINA je da joj je kuća izgorjela!

Ja znam da smo mnogi ogorčeni na vlast, ali odmah letiti i upoređivati slike i puniti lajkove, a pri tome ne ispitati slučaj same starice zaista izgleda neodgovorno.

I dok se neki bave politika vs. starica, neki već daju lične račune i zgrču novac na ime ove nane.
Dotična koja je objavila te neistine takođe će odgovarati za pokušaj iznuđivanja novca kao i zloupotrebu starije osobe koja nije s psiho strane sposobna.
Ima ova zemlja još zakona i onih koji vole i nju kao zemlju i sve u njoj i da se zna javno da će se i svim prevarantima u kraj stati uz Božiju pomoć.
Sada ja pitam je li vas stid???

Gospođa koja je dala objavu ima svoj odgovor koji prenosimo u cijelosti:

- Selam i moje poštovanje Emina i ostali koji me želite ocrniti, krenula sam na posao i srela staricu koja leži na betonu, snimak je iz njenih usta ne iz mojih fotografije su istinite. Prišla je konobarica iz kafića i podigla je. Imaju svjedoci i sama sam dala novaca starici dva puta.. Dali biste vi bili imuni neka je i senilna starica da joj ne pomognete. Ne razumijem ta srca moje srce nije takvo. Imate li Vi majku šta ako je senilna ne treba joj pomoći po vašem, trebamo je ostaviti na ulici da spava ili je treba u dom smjestiti ili u neku instituciju, Sad se otkrilo da danima starica luta i prosi i sama kaže neće me u dom zašto je neće nema da plati . Obraćala sam se na stranicu pomozi.ba nisu mi dali odgovor nikakav, šta sam mogla učiniti već ljudski pronaći neko rješenje kako joj pomoći. Ja i dalje joj želim pomoći a Vi mi dajte predlog dali je treba ostaviti na ulici da spava i kao životinja da umre ili joj treba pomoći i na koji način samo starici je potrebna ljekarska pomoć i briga za nju do kraja života. Ja ću odlučiti šta ću dalje za ova Vaša pisanja koja me žele ocrniti iako sam želila iskreno srcem starici pomoći.

Nana Ramiza

Nana Ramiza

Nana Ramiza

Nana Ramiza

Nana Ramiza

Nana Ramiza