«Željela sam da uz pomoć magije zadržim supruga koji me je htio ostaviti. USLIJEDIO JE UŽAS!»

Policija u Austriji traga za dvije Srpkinje, koje su, predstavljajući se kao stručnjakinje za magiju, iznudile nekoliko hiljada eura od naivne 53-godišnje Bosanke.

«Kurier» javlja kako je oštećena žena dala izjavu policiji u Klagenfurtu priznavši da je ona prva kontaktirala dvije žene iz Srbije, odnosno javila se na oglas koje su ove dale. Ona je željela da uz pomoć «magije» zadrži supruga, koji je želio razvod braka.

POVEZANO
Žena iza zatvorenih vrataLIJEČIO ME JE S*KSOM DOK JE MUŽ ČEKAO ISPRED Ispovijest žene kojoj je srpski prevarant uništio život

- Moj muž je rekao da ne želi da više bude sa mnom, što me je činilo uznemirenom i vrlo uznemirenom. Zato sam se okrenula dvjema Srpkinjama koje su postavile oglas na jednu Internet stranicu, tvrdeći kako mogu riješiti ljubavne probleme uz pomoć različitih čajeva i napitaka.

- Dobila sam instrukcije. Morala sam davati te napitke suprugu, a one su obećale da će on nakon što popije dozu, odustati od razvoda.

Bosanka je razgovarala putem telefona sa «vračarama», a nakon nekog vremena njih dvije su se pojavile na njenim kućnim vratima, tražeći da im plati nekoliko hiljada eura i nakit. Zaprijetili su joj da će, ako to ne učini, baciti na nju «zle čini».

U strahu, dala im je novac, ali je kasnije shvatila da je žrtva prevare – vjerovatno ne jedina – te je cijeli slučaj prijavila policiji.

Navodno su žene iz Novog Sada, a austrijska policija zatražila je pomoć kolega iz Srbije.

POVEZANO
TorabiEVO ŠTA SE DESILO SA TORABIJEM nakon što je kod nas izvarao toliko ljudi...