Timovi Specijalne policijske jedinice MUP ZDK nastavili su jutros potragu za trećim nestalim mladićem iz Zenice Amarom Kozlićem, nakon što su jučer iz rijeke Lašve izvučeni automobil i tijela dvojice mladića Huseina Delića i Almena Begovića, piše bh. novinska agencija Patria.

POVEZANO
Nestali Zeničani 3DJEVOJKA IZ VITEZA KOJA JE BILA S NESTALIM ZENIČANIMA ispričala gdje su oni željeli ići

- Pretražuje se korito rijeke Lašve, a moguće je da će se potraga proširiti i na ušće rijeke Bosne - izjavila je Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP ZDK) za Patriju.

Potraga je jučer u poslijepodnevnim satima obustavljena zbog smanjene vidljivosti i nepristupačnog terena te je jutros nastavljena.

Podsjećamo, stradali mladići su u subotu navečer automobilom otišli u Vitez, a po povratku su sletjeli s puta u rijeku Lašvu. 

Djevojka iz Viteza jedna je od posljednjih osoba koje su vidjele i razgovarale sa mladim Zeničanima.

Potraga za mladićima Baltić

Prema njenim riječima, prišao joj je jedan od mladića, upoznali su se i popili piće.

Potom su nju, njenu sestru i prijateljicu zvali da idu zajedno sa njima u Tron, međutim one nisu prihvatile poziv.

Prema izjavi Adnana Baltića (na slici sasvim gore), daidže nestalog Amara Kozlića za kojim se još uvijek traga, Amar je upravljao automobilom.

- Dvadeset četiri sata nismo znali ništa za njega. Ja sam sa njihovom porodicom bio sve vrijeme u vezi, s tim da su oni dobijali sulude informacije, da su viđani u Sarajevu, na Ciglanama, u ‘Tronu’. Posljednji put su bili u ‘Labelu’ u Vitezu, nakon čega je zvao (Amar) roditelje da im javi da kreće kući, izjavio je Baltić.

- Javio se roditeljima, krećemo kući, nemojte se brinuti. U neka doba su vidjeli da niko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i doznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i eto, ronioci i specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Oca sam zvao već i zna da njegov sin još nije nađen, zaključio je Baltić.

POVEZANO
Lašva izvlačenje automobilaAUTOMOBIL I DVA TIJELA IZVUČENA IZ RIJEKE LAŠVE: U autu bili nestali Zeničani?!