Iz jučerašnje dobojske hajke, sedamnaeste po redu, lovci su se vratili praznih ruku, ali samo dan kasnije, ubijeno je čak pet vukova.

Osjećaj je, tvrde lovci, teško opisati.

“Odstrijelio sam jednu ženku i ranio sam još jednog vuka kojeg je moj kolega desno od mene zaustavio. Da kažem adrenalin visok zaista onako jezivo je vidjeti toliki broj vukova pogotovo ovih veličina jer oni zaista nemaju izgladnjelu konstituciju, vidi se da su dobre odlakanosti”, navodi Vedran Božičković, predsjednik Lovačkog udruženja “Fazan”, Doboj.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Vukovi Tetovo 2NAIZGLED OBIČNA VIKENDICA U SELU: Ali, iza ograde gazda Fadil i njegova familija drže tri vuka

Lovci koji su dan prije, iz svih dijelova RS, došli u hajku, pravdali su se lošim uslovima. Niske temperature i snijeg koji je padao cijeli dan, išao je, kažu, vukovima u prilog. Vrijeme ih je danas ipak poslužilo, pa je i ulov oborio rekorde.

“Iskreno da kažem, čitavu noć nisam spavao, bila mi je ta slika kako mi vukovi preskaču, znači bio sam sporiji od njih za nekih možda dvadesetak sekundi, ali eto danas sreća je bila na mojoj strani, vuk mi je došao i odstrel je bio tu”, izjavio je Radovan Cvijanović, iz Lovačkog udruženjea “Fazan”.

S plijenom ili ne, lovcima veselje nije pokvareno. Jučerašnju hajku su završili uz igru i pjesmu. Slavlje su nastavili i danas, a dobar ulov im je kažu, vjetar u leđa za sledeću hajku.