Njemačka, domovina nekih od najvećih automobilskih kompanija, usvojila je zakon po kome bi na njemačkim drumovima od sada trebalo da mogu da voze i takozvana autonomna vozila ili vozila bez vozača, za sada za potrebe testiranja.

Gornji dom njemačkog parlamenta je usvojio zakon koji se postavljaju uslovi po kojima ovakva vozila mogu da izađu na njemačke ceste. Prema novom zakonu, vozač mora da sjedi za upravljačem u svakom trenutku, spreman da preuzme kontrolu ukoliko se ukaže potreba.

CRNA KUTIJA U SVAKOM VOZILU. Angela Merkel je predložila zakonsko uređenje ove oblasti prošle godine.

Novim zakonom ova vozila trebala bi biti testirana na putevima u situacijama kada će vozači moći da skinu ruke s upravljača i skrenu pogled sa puta da bi provjerili elektronsku poštu ili Internet dok vozilo upravlja ili se zaustavlja samo, odnosno automatski.

Pored toga, zakon zahtjeva ugradnju tzv. crne kutije, koja snima cijelu vožnju i bilježi da li je vozač bio zadužen za komande tokom cijelog puta ili ne. To bi trebalo biti od posebnog značaja za utvrđivanje krivice u eventualnim nesrećama.

Kompanije širom sveta rade na razvoju autonomnih automobila - prednjače SAD, Njemačka i Kina

Vozač bi trebao snositi odgovornost za incidente koji su se dogodili dok je on upravljao vozilom, ali ako se radilo o automatskom upravljanju ili o greški sistema, odgovoran je proizvođač.

Zakon treba biti revidiran u naredne dvije godine u skladu s tehnološkim razvojem, a očekuje se kako če ključna tačka biti zaštita i upotreba podataka prikupljenih tokom vožnji, na čemu se još planira raditi.

NAJVEĆA REVOLUCIJA U SAOBRAĆAJU JOŠ OD IZUMA AUTOMOBILA? Kompanije širom sveta rade na razvoju prototipova autonomnih vozila, ali ne očekuje se da će ta vozila doći na tržište prije 2020. godine.

Svi veliki njemački proizvođači ulažu mnogo novca u ovu tehnologiju, za koju je njemački ministar saobraćaja izjavio da predstavlja najveću revoluciju u saobraćaju od izuma automobila.

(Doznajemo.com/Srna)