Tatjana i Rijad Merdžanić vjenčali su se 15. septembra ove godine. I ništa ne bi bilo čudno da nisu svoje vjenčanje upriličiti u prostorijama Crvenog krsta/križa (CK) Novo Sarajevo, a novac namjenjen za svadbu donirali za korisnike ove humanitarne organizacije.

Tatjana i Rijad upoznali su se 2016. godine u Sarajevu preko zajedničke prijateljice, a kako Tatjana tvrdi već nakon prvog izlaska shvatila je da je Rijad njena srodna duša. Ubrzo nakon toga su se i zaručili.

Budući da je Tatjana završila Kriminologiju, a Rijad Medicinu uspjeli su pronaći poslove u Njemačkoj, spakovali su svoje kofere i preselili se u Rostock. Iako sada žive u ovom njemačkom gradiću odlučili su se vjenčati u svom rodnom gradu. Tom prilikom nisu zaboravili ni svoje sugrađane kojima je pomoć neophodna...

Tatjana i Rijad Merdžanić svadba 1

- Shvatili smo da je puno bolje da umjesto bespotrebnog trošenja novca na organiziranje svadbe pomognemo ljudima kojima je pomoć zaista potrebna. Uvijek smo imali želju to uraditi, objasnila je Tatajana Merdžanić.

Činu vjenčanja prisustvovale su njihove familije i prijatelji, koje su mladenci pozvali da učestvuju u njihovoj maloj akciji.

- Poručili smo im da umjesto kupovanja poklona i cvijeća, svoj doprinos daju onima kojima treba. U skladu s tim podijelili smo 62 paketa s hranom i 45 paketa s higijenskim potrepštinama korisnicima CK Novo Sarajevo, izjavila je.

U prostorijama spomenute humanitarne organizacije par je napravio malo slavlje. Velika podrška bila im je i Envera Ožegović iz CK Novo Sarajeva, kao i prijatelji koji su im pomogli dekorisati prostor.

Tatjana i Rijad Merdžanić svadba 1

- Svi prijatelji i moja porodica su zaista bili od velike pomoći i donirali su novac i uljepšali nam dan. Zaista nam nije cilj da se ovim činom hvalimo, već da podstaknemo i druge da budu humani, zaključila je na kraju razgovora Tatjana.

Dan kasnije 16. septembra podijelili su korisnicima pakete zajedno s volonterima...

POVEZANO
Juso i Elma vjenčanje Kalesija 07/08/2017 1VJENČANJE O KOJEM PRIČA KALESIJA (07.08.2017.) Evo šta su uradili Juso i Elma! (FOTO)