Marko Nikolić (43), koji je osumnjičen da je u srijedu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina Mihaila (4) i suprugu Maju Đorđević (38), jučer je šutio na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu i nije želio da iznosi odbranu, ali je izjavio "da mu je na duši da kaže da je loš čovjek". Poslije kratkog saslušanja, on je sproveden u pritvor.

- Treba da idem u zatvor, zaslužio sam! Cijeli život sam loš čovjek, zato sam ovdje gdje sam sada! - izjavio je kratko ubica, kojem zbog dvostrukog ubistva prijeti maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

POVEZANO
Marko Nikolić ubistvo RakovicaJEZIV ISKAZ OCA KOJI JE UBIO SINA (4) I SUPRUGU "Sjećam se svega šta sam uradio. Ubio sam ih jer..."

Ipak, iako je priznao da je svjestan šta je uradio i da za to treba da bude kažnjen, nakratko je krivicu pokušao da prebaci i na ubijenu Maju.

- Cijeli život sam bio šikaniran, ja sam žrtva žene i njenih lažnih svjedoka - naveo je on, ali malog Mihaila nije ni pomenuo.

Ubistvo u Rakovici jul 2017

Ubica je jučer u tužilaštvo doveden u garderobi na kojoj je još uvjek bilo tragova krvi. Kako doznajemo, poslije zločina koji je počinio gotovo da nije spavao, pa se žalio i na umor.

Institut za sudsku medicinu jučer je završio nalaze obdukcije i ustanovio da je uzrok smrti Mihaila davljenje. Istražitelji još uvijek čekaju toksikološke analize. Stručnjaci su na masakriranom tijelu ubijene Maje Đorđević izbrojali više od deset uboda nožem, od kojih je fatalan bio ubod u vrat.

POVEZANO
Ubistvo Rakovica BGDETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Pred majku donio polumrtvo dijete, a onda ih ubio!