Tijelo desetogodišnjeg dečaka Sejde Malićevića, koji je nestao u petak u naselju Beograd mala u Nišu (Srbija), nađeno je juče u blizini Medoševačkog mosta, gdje je isplivalo iz Nišave, potvrdila je policija.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, niški policajci i rodbina tragali su od petka veče za dječakom, koji je krenuo do prodavnice i nije se vratio.

Tijelo su navodno u vodi uočili ribolovci kod Medoševačkog mosta, pa su alarmirali policiju i vatrogasce koji su ga iz vode izvukli oko dva kilometra nizvodno, nadomak željezničkog mosta u Popovcu.

Kako nezvanično doznajemo, na telu dječaka na licu mjesta nisu uočene povrede i tragovi koji bi ukazivali da je smrt nasilna, ali bi se tačan uzrok smrti trebao znati tek poslije okončane obdukcije.

U porodici nastradalog dječaka muk. Više od stotinu rođaka i prijatelja okupilo se u nevjerici kada su čuli da je tijelo dječaka nađeno u Nišavi. Dječakov deda Sejda Malićević, po kojem je i dobio ime, smatra da je njegov unuk otet pa – ubijen!

Nestali dječak Sejdo 0

Dječakov deda Sejda i baka Desa

Majka Dijana Jović pala je u nesvijest kada je čula da je nađeno beživotno tijelo njenog sina. Ona od šoka nije mogla da stoji na nogama pa su joj rođake pomagale da se opet ne sruši.

Nestali dječak Sejdo 0

- Zašto se to njemu dogodilo. Bio je dobar dječak, ni mrava nije zgazio. Tražimo da se utvrdi istina - kažu rođaci i prijatelji porodice Malićević.

Nastradali dječak je bio je učenik petog razreda Osnovne škole "Vuk Karaždić" iz Niša u koji je pošao dan prije nego što je nestao. Familija je strahovala da je možda otet.

Dječak posljednji put viđen u petak ujutro kada se sa dedom vraćao sa pijace. Njegova majka kazala je da ga je nakon toga poslala u obližnji dragstor, ali da mališan do njega nije stigao.

- Izašao je iz kuće do prodavnice i od tada ga niko nije vidio. Pitali smo u prodavnici, tamo nije ni stigao. U strahu smo da mu se nešto nije dogodilo, jer do sada nikada nije bježao od kuće - izjavila je tada očajna majka.

Ona kaže da dječak nije pobjegao od kuće jer je dobro dijete i do sada tako nešto nikada nije činio.

- Prethodno je već bio do prodavnice po hljeb i paštetu. Otišao je samo da dokupi namirnice. Plašimo se da nije nastradao, da se nije utopio u Nišavi ili da na neko možda nije oteo. Tražili smo ga svuda gdje je mogao da bude, gdje se obično kreće. Ali ga nema! Kao da je u bukvalno u zemlju propao.

Nestali dječak Sejdo 0