Već neko vrijeme pričalo se da po Gračanici kod Tuzle u sitne sate hoda djevojka u bijeloj haljini. Do sada su svi mislili da je šala. Neki su ipak pričali i najrazličitije priče - poput one da je u pitanju djevojka koja je poginula na Kapiji, a sada ne može naći svoj smiraj.

Nakon pisanja medija o 'djevojci u bijelom' policija u Gračanici, danas je na osnovu prikupljenih informacija, dokaza i činjenica uhapsila trojicu maloljetnika koji su danima, obučeni u bijele haljine sašivene od čaršafa i maskirani dugim crnim perikama, sijali strah u gračaničkim mahalama.

Ljudima su pred kuće dolazili jedan po jedan u kasnim noćnim satima. Ni sa kim nisu ništa pričali. Krili su lice, a kada bi bivali primijećeni, za tili čas bi se izgubili.

Preplašeni građani su već sa prvim markom zatvarali svoje kuće, a preplašena djeca su tražila zaštitu.

S obzirom da su sve do jutrošnjeg objavljivanja videa na portalu Hayat.ba, bile špekulacije, u kojima su se čak pominjale i neke osobe, policiji je trebalo vremena do dođe do onih koji su izjavili da su sve ovo radili zbog toga da budu fotografisani i da im fotografije budu na Facebooku.

Navodno se ista stvar dešava i u Tuzli, međutim tamo policija još nije nikoga uhapsila.