Zeničanin Mevsudin Čerimić (53), koji je u nedjelju poslijepodne pronađen mrtav u protočnom šahtu za oborinske vode platoa ispred Gradskog groblja Prašnice u Zenici, preminuo je prirodnom smrću - nezvanično je potvrdila za Fenu predstavnica za javnost Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Aldina Alić.

- Nalaz obdukcije prvo će biti proslijeđen Tužilaštvu ZDK, ali nezvanično je potvrđeno da se radi o prirodnoj smrti. O tome su obaviješteni inspektori koji su radili na tom slučaju - izjavila je Alić.

Mevsudin Čerimić posmrtnica

Obdukcija je urađena u Banjaluci, a pokazala je da je smrt nastupila kao posljedica srčanog udara. Nije poznato da li su rađeni toksikološki testovi i RTG snimak vanjskih povreda glave.

Podsjetimo tijelo Čerimića pronađeno je u nedjelju popodne u protočnom šahtu za oborinske vode koji je dubine oko jedan metar, nakon čega su na mjesto događaja pozvani policija i Hitna pomoć. Tijelo je našla starica iz kuće pored šahta u nedjelju 26.04.2020. oko 15 sati...

Mevsudin Čerimić posmrtnica

Predstavnica za javnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirna Poljac, izjavila je ranije kako je tužilac koji rukovodi istragom ovog slučaja naložio obdukciju, kojom treba biti utvrđen tačan uzrok smrti.

- Nakon što ovom Tužilaštvu bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, imat ćemo više informacija o ovom slučaju - najavili su tada iz Tužilaštva.

Mevsudin Čerimić posmrtnica

Foto: Detalj s uviđaja, kad se nije mogla odbaciti mogućnost nasilne smrti (Doznajemo.com)

Zbog povreda na tijelu nije bilo moguće odmah isključiti mogućnost da se radi o nasilnoj smrti, zbog čega su pripadnici Sektora krim-policije, zajedno sa tužiocem, nekoliko sati proveli obavljajući uviđaj.

Mevsudin Čerimić posmrtnica

Mevsudin Čerimić posmrtnica

SLIČAN SLUČAJ zabilježen je u Zenici početkom godine, kada je u slivniku pored puta pronađeno tijelo 72-godišnjeg Omera Travnjaka, čiji nestanak je nekoliko dana ranije prijavljen policiji.

Nakon pronalaska tijela spekulisalo se da ga je neko ubio i ubacio u slivnik, međutim istragom je utvrđeno da se skotrljao niz padinu i pao, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti bio infarkt miokarda.

(Doznajemo.com)