Danas 25-godišnja žena po imenu Cody Hall rođena je s teškom deformacijom lica, riječ je o medicinskom stanju haemangiomu, koji je bio tako veliki da je izobličio kompletnu lijevu stranu lica tek rođene bebice.

Doktori su familiji priznali da ne mogu učiniti ništa sve dok djevojčica ne napuni šest godina.

Prošlo je 25 godina, i Hallova, iz Northamptonshirea u Engleskoj, danas je udana i ima veliki osmijeh na svom licu. Ali, trebalo je proći dosta da bi se došlo do ovakvog «hepienda»...

Roditelji se nisu predavali i nisu željeli prihvatiti odgovor doktora koji su tvrdili da ne mogu uraditi ništa.

Mnogo su čitali o medicinskom stanju koje je uzrokovalo problem njihove kćerke i na kraju su pronašli hirurga u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je izvršio operaciju na djevojčici.

Cody Hall 1

Prvo su u sklopu humanitarne akcije morali sakupiti novac, u pitanju je bilo čak 303.462 američka dolara i Cody je 1993. godine poslana u bolnicu «Roosevelt» u New Yorku na prvi tretman. Djevojčica je tada imala samo jednu godinu.

U 14 godina koje su uslijedile, Hallova je podvrgnuta još 18 operacija, uključujući fejslifting, rinplastiku, presađivanje kože, liposukciju, dermabraziju, operaciju očiju i lasersku operaciju.

Prisjećajući se svega toga što je iskusila tokom odrastanja, Hall je izjavila, kako je citira SWNS:

«Kada sam krenula u srednju školu dobivala sam mnogo pitanja o svom stanju i mnogi na ulici su buljili u mene». Sve to privlačenje pažnje moglo ju je uznemiriti, ali ona navodi: «Tokom godina, ljudi su shvatili da sam ja ono što jesam».

U međuvremenu, Cody, koja sada radi na hirurškom odjeljenju Kettering General bolnice u njenom rodnom gradu, upoznala je sadašnjeg supruga Lewisa. Par se zaručio i prošle sedmice i vjenčao.

Cody Hall 1

Na vjenčanju, Hallova nije mogla sakriti suze sreće.

Opisujući taj svoj veliki dan ona je priznala da je sve bilo izuzetno emotivno.

POVEZANO
Abul Bajandar 1DOKTORI IZVELI OPERACIJE na muškarcu kojem je "IZRASLO DRVO" na rukama! (FOTO)