Zbog brutalnog silovanja i premlaćivanja jedva punoljetne Zadranke na sudu u Zadru (Hrvatska) je na osam godina zatvora osuđen 26-godišnji D.K.. Na ovu presudu postoji pravo žalbe.

Zadranina se teretilo za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema posebno ranjivoj osobi zbog njene dobi i to za sedam radnji izvršenja spolnog odnosa bez pristanka, piše Zadarski list.

Mladu djevojku on je na prepad zaskočio nedaleko od gradskog mosta u noćnim satima u desetom mjesecu 2016. godine.

Djevojka je večer provela u centru grada sa svojim društvom, nakon čega se uputila kući. D.K. ju je neko vrijeme pratio, a kad se uvjerio da nema prolaznika te da je u tom dijelu osvjetljenje nešto lošije zbog gustog drvoreda, zgrabio ju je s leđa, izudarao, strgaao s nje odjeću i dva puta uzastone silovao.

NAKON GNUSNOG ČINA djevojku nije pustio, već ju je silom vukao u pravcu osnovne škole udaljene 500-tinjak metara te je, uključujući i tu lokaciju,  još pet puta s njom, protivno njenoj volji te lomeći joj otpor fizičkom snagom, s njom imao odnos.

Djevojčina prijava ovog monstruoznog čina bila bi najvjerovatnije odbačena da nadzorna kamera s jednog poslovnog objekta u blizini nije napad snimila i potkrijepila njenu, na prvi mah nevjerovatnu priču.

D.K. se nalazi u istražnom zatvoru u Zadru od 03.11.2016. godine, a kako mu je izrečena osuda na više od pet godina iza rešetaka, ujedno mu je i određeno produženje istražnog zatvora. Zakonom je za ovo kazneno djelo zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

KONZUMIRAO NARKOTIKE. Nakon izricanja presude D.K. je poslan u Zagreb u Centar za dijagnostiku, a kako se neslužbeno doznaje zbog konzumacije narkotika pod čijim uticajem je i počinio manijakalno kazneno djelo.

Protiv D.K. se na Općinskom sudu u Zadru vodi drugi postupak za premlaćivanje bivšeg košarkaša ispred jednog zadarskog noćnog kluba još 2010. godine kad su obojica bili maturanti. Za to kazneno djelo bio je optužen još jedan mlađi Zadranin no u nedostatku dokaza tužiteljstvo je odustalo od njegovog progona.

POVEZANO
Silovanje Zagreb IlustracijaSILOVANJE USRED DANA U CENTRU ZAGREBA: Muškarac (37) iskočio iz grmlja, pa djevojku nasilu obljubio!