Islandski glumac Stefan Karl Stefanson (Stefan Karl Stefansson), koji je igrao negativca Robija Rotena (Robbie Rotten) u hit-animiranoj seriji za djecu "LazyTown" (Lijeni grad), preminuo je u 43. godini od raka. Fanovi su ožalošćeni i odaju mu počast na društvenim mrežama...

"Bio je legenda, nakon dvije godine izgubio je bitku protiv kancera... Donio je toliko radosti djeci i odraslima i ostaje u našim srcima", naveli su neki od njih.

Predstavnik za javnost familije potvrdio je za TMZ kako je Stefansson preminuo okružen prijateljima i članovima porodice.

On se dvije godine borio s teškim oblikom raka pankreasa, koji mu je dijagnosticiran 2016. godine i tumorno tkivo su doktori tada pokušali ukloniti operativnim zahvatom.

Serija LazyTown je snimana od 2004. do 2014. godine.

Glumac je često informacije o napretku u liječenju dijelio sa svojim fanovima na društvenim mrežama, gdje je u trećem mjesecu objavio da se kancer vratio i da ne može biti uklonjen operacijom.

- Tek kada vam kažu da ćete uskoro umrijeti, tada shvatite koliko je život kratak. Vrijeme je najvažnija stvar u životu, jer se nikada ne vraća. Bilo da ga provodite u rukama voljene osobe ili sami u zatvorskoj ćeliji, život je ono što od njega napravite. Veliki san, napisao je on tada na Twitteru.