Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je poginuo u februaru, nije posjedovao tajni bankovni račun u Njemačkoj, gdje je u saobraćajnoj nesreći izgubio život po povratku sa nastupa.

Naime, iako se tvrdilo da je na računu sačuvao oko dva miliona eura, a ovu ušteđevinu je navodno krio od supruge Gordane Šaulić, ali i od djece - iz familije tvrde da to nije istina!

POVEZANO
Šaban-Levent nesreća BielefeldTURČIN KOJI JE AUTOM UBIO ŠABANA SE SLOMIO U ZATVORU: Svjedoci tvrde da je ...

Familija poginulog  pjevača riješila je da se oglasi po ovom pitanju, a u njihovo ime tačku na špekulacije o tajnom računu i milionima eura stavio Goran Jovanović, PR porodice Šaulić.

- Nema veze s istinom. Pa Šaban nije imao nikakav račun, a kamoli skriveni. Plaćanja za gaže i nastupe išli su na račun ženine firme, Gordana mu je bila zastupnik. Pa koliko bi trebalo da zaradi kako bi uspio da sakrije dva miliona eura – bio je jasan Jovanović.

Porodica Šaulić

Podsjetimo, prije nekoliko dana mediji u Srbiji su objavili drugačiju verziju:

- Tokom čitave Šabanove karijere njegova supruga Gordana baratala je novcem i sve sama raspoređivala. Ona je vodila sve njegove poslovne sastanke, zakazivala i ugovarala nastupe i gostovanja, pa je na kraju odlučivala o tome šta će raditi sa svakim njegovim honorarom. Šaban, međutim, sam je sklanjao dio novca, koji je slagao na bankovni račun. Tako se htio, za svaki slučaj, osigurati. On nikada nije bio sebičan, pa ni taj novac nije krio sa strane samo za sebe, nego je sve sklanjao kako bi osigurao i porodicu. Razmišljao je unaprijed, pa mu je na pamet palo, ako mu se, ne daj Bože, nešto desi, štek postoji – izjavio je Šabanov prijatelj za "Skandal".

POVEZANO
Hasan Dudić Šaulić i vanbračni sinHASAN DUDIĆ TVRDI DA JE OVO TAJNA SKRIVANA 40 GODINA o Šabanu i njegovom vanbračnom sinu !!

On je potom objasnio i da je u pitanju račun u jednoj njemačkoj banci, te i da će pjevačeva supruga Goca moći pristupiti tom računu samo ako pored sebe bude imala advokata.

- Šaban ima tajni devizni račun u jednoj njemačkoj banci koji je sada zapečaćen i samo Goca preko advokata može da mu pristupi. Šaban je mučenik vjerovao da će doživjeti penziju, da će se moći opustiti u Krčedinu, pa je mislio na stare dane, ali i da ne opterećuje djecu. Zato je i štedio. Sav bakšiš sa romskih svadbi, koji je uvijek bio pozamašan, Šaban je čuvao tamo u Njemačkoj i to nikada nije dirao. Te pare sada pripadaju Goci i njegovoj djeci i to oni moraju sa advokatima riješiti. Nadam se da Gordana za to zna, a i da nije znala, ta banka ju je sigurno o tome obavijestila nakon Šabanove tragedije – naveo je Šabanov blizak prijatelj.

POVEZANO
Porodica ŠaulićŠOKANTNI DOGAĐAJI OKO TESTAMENTA ŠABANA ŠAULIĆA i raspodjele onoga šta je ostalo iza njega!