Kako je najavljeno, protiv 45-godišnjeg oca jednomjesečne djevojčice i vlasnika psa - argentinske doge koja je tu djevojčicu ugrizla bit će podnesena kaznena prijava zbog povrede djetetovih prava. Djevojčica je podvrgnuta operativnom zahvatu u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a o njenom stanju za Media servis govori prvi čovjek bolnice Goran Roić.

- Takva vrsta ozljeda i takva težina ozljeda, dakle moždanih osjetljivih struktura u vrlo ranoj dječjoj dobi - to su životno ugrožavajuće ozljede. Međutim, vrlo je rana faza, postoperativno nije prošlo ni 24 sata od neurokirurškog zahvata, tako da su bilo kakve prognoze nezahvalne i nemoguće, ali medicinski je sve poduzeto što je u našoj moći.

Beba ima teške povrede glave. Moždano tkivo je oštećeno, kosti glave su također oštećene te se djevojčica nalazi na intenzivnoj njezi. Na respiratoru je i sedirana.

POVEZANO
Serbian defense dogOVO JE ZVIJER OD PSA KOJA JE UBILA ŽENU NA PALAMA! Ukrstili su VUKA, tornjaka, rotvajlera i...

Podsjetimo, napad se dogodio sinoć u Repašu, nedaleko od Koprivnice, a pas pasmine Dogo Argentino je jednomjesečnu bebu izgrizao po glavi. Prema informacijama koje se doznaju iz policije, dijete je pas izgrizao u spavaćoj sobi. Policijska istraga i dalje traje.

Prema informacijama do kojih je došao Index, dijete pripada paru iz Repaša koji ima tri psa. Prema tim informacijama, par ima tri svoja pasa među kojima je i mužjak Doge kojeg je kupio otac djeteta, a do napada je došlo kada je dijete zaplakalo iz krevetića, a taj je pas dijete onda počeo gristi.

POVEZANO
Bolnica hitna 2STRAVA U BOSNI: Pas napao dječaka (14) i ugrizao ga za spolni organ! Tinejdžer nakon napada...