Dvostruko ubistvo noćas je šokiralo Sarajevo. Sadin Bahuna iz Sarajeva ubio je dvojicu mladića, odranije poznatih policiji, koji su mu pokušali ukrasti automobil.

Nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), on je predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, gdje tužilac nakon saslušanja treba odrediti daljnje mjere. On se tereti za dvostruko ubistvo i neovlašteno držanje oružja, piše Novinska agencija Patria.

Sadin Bahuna je jutros dva sata iza ponoći pucao iz automatske puške u ulici Hadži-Sulejmanova u općini Stari Grad, te ubio Ć.A. 1989. godište i H.E. 1990. godište iz Sarajeva. Ubijeni su od ranije poznati policiji. Ubijeni su Adnan Ćurevac (27) i Edin Hrnjić Hole (26), nezvanično se doznje.

Prema informacijama novinske agencije Patria, Sadin B. se sam prijavio i to pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, koji radi na obezbjeđenju objekta u ulici Braće Eskenazi bb.  

Prišao je i rekao da je pucao na neke osobe koje su mu pokušale ukrasti automobil, kazavši da ne zna da li ih je i ubio. Pripadnik DKPT je potom obavijestio MUP Kantona Sarajevo.

Policajci su dolaskom na mjesto pucnjave zatekli beživotna tijela dvojice mladića.

Očevidac pucnjave bio je A.V., koji je također priveden i dao je izjavu kao svjedok, nakon čega je pušten, piše Novinska agencija Patria.

DOBIVAO PRIJETNJE?! Prema tvrdnjama sagovornika Oslobođenja, ubijeni Adnan Ćurevac i Edin Hrnjić su Sadinu Bahuni prijetili, kako verbalno, tako i putem SMS poruka.

Jednom od stanovnika tog dijela Sarajeva Bahuna je prije 10-ak dana pokazao poruke koje primio i rekao:

“Više ovo ne mogu da trpim. Ja ću ubiti ili sebe ili njih.”

Prema riječima njegovih komšija, Ćurevac i Hrnjić su te noći najvjerovatnije prvo zvali Bahunu da izađe, ali kako to on nije uradio, došli su mu pred vrata i pokušali ući u kuću, ali su ih u tome spriječile metalne rešetke na vratima.

- Potom su otvorili njegov golf i ušli unutra, te pokušali da ga upale. Valjda je on, kada su mu došli pred vrata, pobjegao kroz prozor s druge strane. Otišao je po pušku, vratio se s druge strane, zatekao ih u svom autu i pobio, ispričao je jedan od stanovnika ove ulice.

Svakako sve pouzdane informacije trebale bi biti poznate po okončanju istrage.