Bosanskohercegovački novinar i urednik Mimo Šahinpašić napustio je bolnicu u Grenobleu gdje mu je uspješno izvršena retransplantacija bubrega. 

U večerašnjem kratkom telefonskom razgovoru za Faktor, Mimo je poručio da je dosta dobro, da se osjeća presretno, ali istovremeno i čudno.

- Samo neka sam izašao iz bolnice. Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj kada si u hotelskoj sobi. Ovo je nešto nestvarno - izjavio je uzbuđeno.

Novinar i urednik, koji se proteklih mjeseci, po drugi put, bukvalno borio za život, pomenuo je ljekare u bolnici u Grenobleu, koji su mu izvršili retransplantaciju.

- Tek sam sada, u pravom smislu riječi shvatio, šta znači biti medicinar, ljekar. Ne znam s čim bih uporedio njihov rad i ono što su uradili za mene, to je naprosto nestvarno. Oni zaslužuju svako poštovanje - naglasio je Mimo.

Otkrio je da u narednih nekoliko dana treba biti podvrgnut još nekim kontrolama, a onda prema planu u sljedeći četvrtak krenuti put Sarajeva.

- Jedva čekam da stignem Dajani i Nori, a onda mjesec neću izlaziti iz kuće – zaključio je uz osmijeh Mimo.

Podsjetimo, Mimi je bubreg donirao njegov prijatelj Nedžad Omerspahić, nakon što mu je bubreg, doniran prije 17 godina, prestao funkcionisati.

POVEZANO
Mimo Šahinpašić GrenobleMIMO ŠAHINPAŠIĆ: "Svaki dan sam na aparatima, pijem po 23 tablete dnevno... Jedino što mi fali..."

(Doznajemo.com/Faktor.ba)