Mali Laris Lakatuš sahranjen je danas u Srpskoj Crnji. Devetomjesečna beba preminula je od upale pluća.

- Uzrok smrti Larisa Lakatuša iz Srpske Crnje, koji je iznenada preminuo na putu do bolnice, upala je pluća - navela je porodica Lakatuš na osnovu obdukcionog nalaza koji je rađen na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Još uvijek u šoku od bola i tuge, za izgubljenim unučetom, deda Željko Lakatuš smogao je snage da potvrdi da je mali Laris preminuo od upale pluća. Otac Filip Lakatuš (19), kada je u kikindskoj Opštoj bolnici doznao da je beba umrla, pokušao je da se ubije, u sebe je zario nož i 19 puta se ubo po tijelu.

- Filip se trenutno nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, za sada je dobro, van životne opasnosti je. Čujemo se svaki dan sa njim, on ne može da prežali gubitak djeteta, neprestano plače. Imao je ukupno 19 rana po tijelu, nožem je probo plućnu maramicu, na svu sreću ljekari su uspeli da mu spasu život - poručio je deda.

Devetomjesečna beba Laris, kako tvrdi majka Dragana Lakatuš, imao je probleme sa zubićima.

- Tog petka, uputili smo se u Dom zdravlja u Srpskoj Crnji, jer je Laris ima temperaturu preko 39 stepeni, odatle smo dobili uput za zrenjaninsku bolnicu, tamo je dijete pregledano i vraćeno kući. Međutim, Larisu se stanje pogoršalo pa smo ponovo otišli u Dom zdravlja, hitno je prebačen sanitetom za Kikindu. Sve vrijeme tokom puta je rađena reanimacija - ispričala je neutješna majka.

Nažalost, reanimacija nije uspela i beba je preminula prije nego što je porodica Lakatuš u pratnji ljekara stigla do kikindske bolnice.

U specijalističkom nalazu iz zrenjaninske bolnice, stoji da je hospitalizacija odbijena, majka Dragana tvrdi suprotno i navodi da nisu odbili hospitalizaciju. Neutješna porodica više nije imala snage da se prisjeća tog dana. U teškim socijalnim uslovima, ova porodica jedva preživljava dane. I ako su u muci negirali da im pomoć treba, nije teško zaključiti da bi im svaka pomoć dobro došla.

Mali Laris Lakatuš, koji je je 19. novembra trebalo da napuni godinu dana, nije dočekao ni svoj prvi rođendan.

- Srce nam je prepuklo svima, ne pitajte više ništa. Kako ćemo dalje, ne znamo ni sami, naše bebe više nema i više ništa nije bitno u našem životu - jecao je deda.

Sahrana malog Larisa obavljena je danas na mjesnom groblju u Srpskoj Crnji, uz jecaj i tugu.

(Doznajemo.com/Alo.rs)