Građani Tešnja na društvenim mrežama opraštaju se od Zejnebe Ramić (61) iz Kraševa koju je ubio suprug Sakib Ramić (61) nakon što je jučer u porodičnoj kući u Matuzićima aktivirao ručnu bombu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo.

 Sakib Ramić je u eksploziji zadobio tešku povredu ruke, te nožem sebi nanio ozbiljne povrede.

– Danas je obavljena obdukcija nastradale. Muškarac je zadobio povrede opasne po život  i zbrinut je u Općoj bolnici Tešanj gdje je pod nazorom policije - izjavio je za Avaz dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Nezvanično se doznaje da je Sakib sam sebi nožem nanio čak 13 ubodnih rana!?

Sakib Ramić ubistvo supruge 1

Tragedija se desila jučer oko 12 sati u Ulici 203. brigade u Matuzićima.

Navodno je do nesreće došlo nakon bračnih razmirica Sakiba i Zejnebe, koja je zbog prijetnji koje joj je on upućivao napustila porodičnu kuću u kojoj je živjela i otišla u kuću kćerke Adise, koja sa suprugom radi u Njemačkoj.

Sakiba je, kako su naveli lokalni mediji, u pokušaju da počini suicid zaustavio jedan od komšija koji ga je nakon eksplozije vidio ispred garaže kako se ubada nožem u stomak. Pokušao mu je oteti nož, ali mu je Sakib zaprijetio da će aktivirati još jednu bombu, pa je počeo dozivati pomoć.

Uviđaj na licu mjesta su obavili pripadnici MUP-a ZDK i dežurni tužitelj.

ispraćaj ubijene je u četvrtak na mezarju Ogrići u Kraševu kod Tešnja.

Sakib Ramić ubistvo supruge 1

(Doznajemo.com/Dnevni avaz)