Samo nedjelju dana nakon sahrane Ljubiše Samardžića, nepoznati lopovi opljačkali su stan slavnog glumca i reditelja.

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem i intenzivno traga za nepoznatim razbojnikom.

Provalnici su ukrali veću svotu novca i nakita, a između ostalog - i Samardžićev zlatni roleks! Pljačka se dogodila 22.09. ove godine, usred bijela dana. Zbog toga se vjeruje da je stan bio `tipovan` i da su lopovi dobro znali čije stvari odnose.

- Nepoznate osobe su oko 14 sati upale u stan poznatog glumca na Voždovcu. Popeli su se na terasu, razvalili vrata i ušli unutra dok u njemu nije bilo nikoga. Razbojnik je to iskoristio i tom prilikom ukrao više od 6.000 eura u različitim valutama i veću količinu zlatnog nakita - navodi izvor iz istrage.

Da sve bude još gore, pljačka se dogodila samo nedjelju dana nakon što je Samardžić sahranjen.

- Porodica tek što je sahranila glumca, još se nisu oporavili od šoka koji ih je zatekao, a lopov je to uspio da iskoristi. Pored porodičnih minđuša, narukvica i prstenja, razbojnik je ukrao i zlatni ručni sat marke roleks - nastavlja izvor.

- Sve fioke u trpezariji, dnevnoj i spavaćoj sobi bili su ispreturane! Odmah su pozvali policiju i prijavili pljačku. Inspektori su po dolasku na teren obavili uviđaj i uzeli sve tragove i otiske iz stana - dodaje sagovornik.

Glumac je taj sat zaista dugo nosio i imao je veliku emotivnu vrijednost za njega, pa tako i za cijelu familiju.

Udovica Ljubiše Samardžića, Mirjana, ne može da dođe sebi i potvrdila je da je policija bila na licu mjesta i napravila uviđaj, i da joj novca nije žao, jer je nedavni odlazak njenog supruga za nju mnogo veći gubitak.

- Pričati o novcu i nakitu ne vrijedi, moje blago je pod zemljom, navodi Mirjana i ističe da joj je najžalije Ljubišinog sata koji su planirali da poklone unuku kao uspomenu na djedu.

- Sve se dogodilo dan uoči polaganja urne, doživjela sam još jedan užas. U tom trenutku nisam bila kod kuće, možda sam nekoliko sati bila odsutna. Oni su provalili vrata i ušli preko terase, odnijeli su šta su mogli da odnesu. Uzeli su i Ljubišin sat, to je sat koji smo namijenili našem unuku. Nisam mu ga dala jer je Ljubišina smrt još svježa, a i on ga trenutno ne bi ni nosio, jer nije to sat za dijete od dvadeset godina. Prosto je trebalo da bude uspomena koja će mu ostati kao sjećanje na dedu, priča Mirjana, koja se još nije oporavila od gubitka supruga, a već ju je snašla nova nedaća.

Ljubiša Samardžić 1

Ona ne može da vjeruje da je neko iskoristio njenu bol i tugu kako bi našao pogodan trenutak i opljačkao je.

- Mi smo u ovom kraju živjeli veoma dugo, samo što smo u stanu dvije godine, ali to nije bitno koliko činjenica da me je neko pratio i izabrao trenutak između kremacije i polaganja urne da opljačka naš dom. Ma mi smo takav svijet da je to van svake diskusije. Najgore od svega je osjećaj da vam je neko ušao u stan kad ste eto u takvoj situaciji, meni je to najstrašnije, razočarana je Mirjana.

Ljubiša Samardžić umro je 08.09. u Beogradu, u 81. godini, od posljedica duge i teške bolesti.

POVEZANO
Ljubiša Samardžić CBNAKON DUŽE I TEŠKE BOLESTI: Preminuo Ljubiša Samardžić, jedan od najpoznatijih glumaca

(Doznajemo.com/Republika.rs/CDM)